Quantcast

Eurosport HD a History HD v paketu Canal Digitaal

| Martin Vyleťal | tisk

Programová nabídka nizozemské satelitní pay-tv platformy Canal Digitaal je ode dnešního rána rozšířena o dvě stanice ve vysokém rozlišení (HDTV) - konkrétně Eurosport HD a History HD. Oba programy jsou dostupné na satelitu Astra 1G (23,5°E).

Modulaci obou programů pro abonenty paketu Canal Digitaal Satelliet zajišťuje platforma Skylink na kmitočtu 12,110 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 9/10, DVB-S2/QPSK. Obě stanice jsou nyní v rámci simulcryptu kódované systémy CryptoWorks (karty Skylink) a také Mediaguard (karty Canal Digitaal).

Vstup programů Eurosport HD a History HD je rozšířením spolupráce mezi Canal Digitaal a Skylink. Prvně zmíněná služba již delší dobu zákazníkům Skylink nabízí programy Brava HDTV a Discovery HD. Nyní Skylink zajišťuje HD obsah i pro abonenty Canal Digitaal.

Eurosport HD je panevropský sportovní kanál, program je stejný jako v SD verzi. Liší se jen obrazovou kvalitou - dostupné přenosy jsou vysílány v nativním HD formátu, ostatní jsou up-konvertované z SD. History HD nabízí dokumentární pořady o historii. Kanál vysílá jiný obsah od SD verze.





Reklama




Vybrané články