Quantcast

A+ testuje v paketu UPC Direct

| Tisk

logoAbonenti domácí digitální satelitní placené televize UPC Direct mohou od 1.3.2005 přijímat testovací vysílání stanice nové Anime+.

Experimentální vysílání Anime+ (A+) se objevuje po skončení vysílání dětského kanálu Minimax, tj. denně mezi 20:00 a 05:30 hodinou, na satelitu Astra 1G (19,2°E), na kmitočtu 11,992 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Signál je zakódován systémem Cryptoworks. Uživatelé set top boxů Philips od UPC najdou program na 17.předvolbě. Do konce února zde vysílal ve večerních a nočních hodinách maďarský hudební interaktivní program Cherry Music (dříve MusicMax).

Testovací vysílání Anime+ v paketu UPC Direct přináší (opět) hudební program složený z videoklipů z oblasti rocku, hip hopu a R&B a je odlišný od programu, který se vysílá volně v rámci italské platformy Telespazio na izraelském telekomunikačním satelitu Amos-1, který je zaparkován na pozici 4 stupně západně, na kmitočtu 11,260 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, parametry kanálu: SID (service ID) 10, video PID 2560, audio PID 2562. Anime+ zde vysílá také po skončení programu Minimax, tj. od 20:00 hodin.

Podle pana Františka Maliny, tiskového mluvčího a ředitele PR společnosti UPC Česká republika a.s. jde pouze o testovací vysílání programu ke kterému nemůže zatím poskytnout žádné informace a ani jej nabízet, neboť jej UPC ještě nemá u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zaregistrován pro šíření ve své nabídce. Podle informací z Minimaxu, který zastupuje i nový kanál Anime+, bude stanice Anime+ testovat celý měsíc. Další informace k vysílání Anime+ budou k dispozici až v dalších dnech.



Cílovou skupinou stanice Anime+ jsou mládež a dospělí a měl by vyhovět požadavkům diváků, kteří jsou otevřeni moderním, dobrodružným, napínavým a akčním filmům a seriálům. Na programu A+ jsou uvedeny kromě úspěšných amerických seriálů pro teenagery i dlouho očekávané kultovní japonské manga seriály. Stanice vysílá od 20.prosince loňského roku. Program šíří někteří kabeloví operátoři.

Dětské kanály Minimax a Anime+ v české verzi doposud vysílají na družici Amos-1 volně. Do budoucna se ale počítá s kódováním programů (systém Seca Mediaguard1?). Tento signál slouží jako distribuce pro kabelové operátory v České republice a na Slovensku.

redakce





Reklama




Vybrané články