Quantcast

Česká Top TV odstartuje 5.září

| Tisk

Český televizní trh uvítá začátkem zaří další novou televizní stanici. Na 5.září 2005 je naplánován start české Top TV. Stanice bude dostupná přes kabelové sítě a volně také přes satelit.

Top TV bude vysílat 18 hodin denně - od 6:00 do 24:00 hodin a bude přinášet program, který bude z větší části založen na teleshoppingu. Charakter této stanice je založen na magazínech, které budou přinášet odkazy na firmy vyrábějící zboží či nabízející služby, o kterých budou pořady pojednávat. Klasický teleshopping je na ostatních stanicích časově omezen, licence Top TV naopak pořady s prvky teleshoppingu vyžaduje.

Top TV se objeví ve druhé největší české kabelové televizi Karneval, v rámci programové nabídky Mini a u některých dalších menších operátorů. Společnost UPC Česká republika, největší operátor kabelové televize, zatím o zařazení programu do nabídky neuvažuje. "Je to skutečně první stanice podobného druhu u nás," uvedl pro ČTK mluvčí Karnevalu Jan Hlaváč. Podle předběžných propočtů by mělo mít přístup k programu Top TV přes kabelové televize a satelit až 700 tisíc domácností.

Nová stanice bude vysílat volně přes satelit. V úvahu přichází vstup na nejsledovanější evropský satelit Astra 19,2°E, případně do platformy Czech Link, kde ale bude záležet na výsledku výběrového řízení České televize na dodávku a zajištění "satelitních služeb".

Provozovatelem stanice TOP TV je společnost United Teleshop s.r.o a její spolumajitelkou bývalá generální ředitelka české TV Prima, Regie Radio Music, Frekvence 1 a Evropy 2 Kateřina Fričová. Podle Fričové je přímo v programové specifikaci televize uvedeno, že jde o zábavně-informační stanici s teleshoppingovými prvky. "Říkáme, že je to 'inspiromat', jak využívat volný čas, jak si zjednodušovat život, který člověk musí trávit hodiny v domácnosti," uvedla ˇpro ČTK Fričová, bývalá šéfka Primy.

Stanice Top TV získala licenci v dubnu loňského roku a je platná do roku 2016.



Další informace:
* Teleshoppingová TOP TV zahájí vysílání v září

redakce





Reklama




Vybrané články