Quantcast

Britská ITV připravuje nekódovaný dětský kanál

| Tisk

logoNabídka digitálních kanálů ITV se rozšíří o další tématický kanál. V průběhu následujících šesti měsíců zahájí vysílání stanice ITV určená výhradně dětem. Bude to zároveň první britský komerční nekódovaný dětský kanál, který bude dostupný na všech platformách včetně DVB-T nabídky Freeview (bezplatný paket digitální terestrické televize ve Velké Británii).

Název dětského kanálu ITV ještě nebyl oficiálně uveden. Spekuluje se, že se bude nazývat INK (ITV Nickelodeon Kids), neboť program vznikne ve spolupráci s broadcasterem kanálu Nickelodeon, který již řadu let působí na britském trhu (několik programů Nickelodeon je v nabídce Sky Digital).

Dětský kanál ITV bude přinášet dětské programy, které se vysílají na kanálech ITV včetně originálních dramat, zábavy, animovaných filmů a také programy pro děti předškolního věku.

Nigel Pickard, ředitel programů ITV k novému programu řekl: "Toto je velká příležitost pro ITV k posílení její pozice jako uznávaného a důvěryhodného dodavatele dětských programů na konkurenčním trhu s cílem získat novou generaci diváků ITV."

Jonathan Lewis, ředitel digitálních kanálů ITV řekl: "Nový kanál ITV věnovaný dětem nám poskytne plné využití naší knihovny kvalitních dětských programů a zároveň vybudujeme hodnotnou značku s novými vlastnostmi jako Granada. Získáme také velkou výhodu - budeme jediným komerčním dětským kanálem na Freeview."

Dětská stanice ITV se objeví i v satelitní nabídce Sky Digital. S největší pravděpodobností se bude vysílat na některém z transpondérů satelitu Astra 2D (pozice 28,2 stupňů východní délky), což v praxi znamená, že bezproblémový příjem stanice bude jen na britských ostrovech s menším přesahem do západní Evropy.

Příjem družice Astra 2D není v České republice a na Slovensku nereálný. Svědčí o tom zkušenosti řady čtenářů, kteří popisují svoje úspěchy s příjmem slabých signálů. Pro Astru 2D je nutné volit parabolu od průměru 160 cm až 200 cm.



Zájem o příjem Astry 2D bude nadále se zvyšovat. Již 1.listopadu 2005 spustí ITV program ITV4, což bude program věnovaný mužům. ITV4 bude přinášet zábavné programy s mixem nových amerických a britských dramat, komedií, filmů, sportu, sci-fi a naučných pořadů. Nová stanice má rozšířit nabídku programů ITV1, 2 a 3. Program ITV4 by také neměl být kódován.

ITV v současné době zajišťuje volné satelitní vysílání pouhých dvou kanálů - ITV3, věnovaný archívním snímkům a ITV News Channel, zpravodajský kanál z dílny ITV.

redakce





Reklama




Vybrané články