Quantcast

Ze stanice Viva Plus se stane kvízový kanál

| Tisk

logoNa německém trhu videoklipových kanálů se chystá opět velká změna. Z hudební televize Viva Plus se zřejmě stane program s telefonními kvízy. Vyplývá to z informací deníku Süddeutschen Zeitung. Viva Plus rozšířila 11.července 2005 svůj program o dvouhodinový blok "VIVA PLUS Quiz", interaktivní hry v přímém přenosu, které startují denně ve 22:00 hodin. Obdobný formát vysílá kolem poledne a půlnoci u nás TV Prima.

Stávající vysílání a podoba Viva Plus zřejmě vydží až do konce letošního roku. Poté dojde s největší paravděpodobností v kompletní proměnu na čistě kvízový kanál, který by konkuroval známé německé stanici 9Live, kterou v květnu odkoupila skupina ProSiebenSAT1 Media AG za 155 miliónů Euro.

Viva Plus je druhý program stanice VIVA Television, který odstartoval na jaře 1995. Již od svého vzniku prošel mnoha proměnami. Nejprve fungoval pod názvem VIVA ZWEI a přinášel proud videoklipů z 80. a 90.let, tj. formát, který od svého vzniku nabízela i německá verze VH1.
Druhý program VIVY nebyl tak úspěšný a proto přišel "nový začátek", který v hudbě značně přitvrdil, ano šlo zřejmě o nejpopulárnější etapu stanice VIVA ZWEI s důrazem na rockovou tvorbu. Program stanice VIVA ZWEI byl v lednu 2002 nahrazen programem VIVA PLUS a opět došlo ke změně žánru. Stanice nabízela videoklipy rocku, hip hopu, soulu, RnB a black music. Stanice se měla stát hudební televizí CNN. I tenhle plán jaksi nevyšel. Sledovanost šla dolu. V říjnu téhož roku odstartovala VIVA PLUS interaktivní hudební program, podobný tomu, co nabízejí např. stanice Music Box.

Doba úspěchu hudebních stanic VIVA a VIVA PLUS byla již nenávratně pryč a proto v loňském roce došlo k tolik očekávanému převzetí společnosti Viva Media AG americkým koncernem Viacom, který tímto začal kontrolovat 4 hudební televize - MTV, MTV2 POP a nově VIVA, VIVA PLUS. Provozovatel víceméně získal kontrolu nad německým hudebním trhem, neboť jediná německá konkurenční televize Onyx TV byla v září loňského roku přetransformována na kanál o ekologii a souvisejících problémech.



Kanály MTV a VIVA získaly konkurenci až 1.dubna letošního roku, kdy odstartoval první hudební kanál Deluxe Music, který přináší proud videoklipů převážně z 80. a 90.let. Program oslovuje diváky především ve věku od 25 do 54 let. Provozovatel Deluxe TV připravuje ještě další 2 programy - Deluce Classic (klasickou a jazzovou hudbou) a také Deluxe Nova, s elektronickou a klubovou hudbou. Termín startu zatím nebyl oznámen.

V současné době fungují na německém trhu 4 bezplatné hudební stanice koncernu Viacom. To se ale v dohledné době změní. 12.září 2005 odstartuje dětský kanál Nickelodeon, který nahradí stávající program MTV2 POP Channel a začátkem příštího roku dojde k další změně: přeměně VIVA PLUS na čistě kvízový kanál. Viacom bude v té době kontrolovat 2 volné hudební stanice a bude mít možnost se soustředit více na své aktivity v oblasti placené televize.

redakce





Reklama




Vybrané články