Quantcast

Nová česká stanice Top TV zahájila vysílání

| Tisk

logoDnes úderem 8.hodiny ranní zahájila vysílání nová stanice Top TV. Podle vyjádření provozovatele je stanice určena všem, kdo se setkávají na českém trhu, zákazníkům i těm, kdo nabízejí výrobky či služby.

Charakteristika televize Top TV
"TOP TV je televize pro volný čas - hobby televize, která nejen pobaví, ale také inspiruje diváky a udržuje s nimi přímý kontakt. Chcete-li se inspirovat při nákupu či jen se seznámit s tím, co je právě "in", naladíte si TOP TV a v některém z pravidelně vysílaných magazínů určitě najdete to, co hledáte. Zároveň je TOP TV jediná televize, kde se klient nabízející výrobky či služby stává spolutvůrcem programu. Co mají ostatní televizní vysílatelé zakázáno (tzv. skrytou reklamu), TOP TV nejen může, ale podle znění vysílací licence i musí. Takže každý klient může ovlivnit obsah pořadu, může otevřeně prezentovat a nabízet své výrobky a služby. Obsah i forma programu TOP TV bude plně vycházet z potřeb diváků a klientů a kontaktu mezi nimi. TOP TV je vždy otevřena novým nápadům a aktuálním potřebám svých uživatelů," uvádí na svých stránkách Top TV.

Program Top TV
Na obrazovku Top TV se objeví celá řada známých moderátorů, které jsme mohli v minulých letech vidět na celoplošných komerčních kanálech Nova a Prima: Slávek Boura a Markéta Mayerová budou uvádět pořad Pelmel (aktuální informace z nejrůznějších oborů); magazínem Rady do zahrady bude provádět Šárka Tomanová, pořadem Mazlíčci Honza Musil; magazínem Zdravodej, který bude věnován péči o zdraví, bude provázet Eva Jurinová, pořadem Bydlení Hanka Kousalová.

Distribuce a dostupnost programu
Top TV je v první fázi dostupná v rámci druhé české největší kabelové sítě Karneval. Očekává se, že Top TV postupně do své nabídky zařadí i další větší i menší kabeloví operátoři. Distribuci signálu Top TV zajišťuje satelitní platforma Czech Link na satelitu Eurobird-1. Signál není kódován, což znamená, že pro příjem postačí takřka libovolný set top box.

Družice Eurobird-1
Orbitální pozice 28,5°E
Frekvence 12,607 GHz
Polarizace H (horizontální)
SR 27500
FEC 3/4
Program: TOP TV
SID 7
VPID 166
APID 102
PCR PID 166
Nekódovaně
web: www.top-tv.cz .

V další fázi se počítá se zařazením programu Top TV do DVB-T experimentu společnosti Czech Digital Group (CDG). Top TV by se měla objevit na pozici po stanici TV Praha, která ukončila vysílání z ekonomických důvodů. Zda bude stanice v DVB-T rozhodne Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která musí schválit změnu programové nabídky v síti CDG.



Web stránky
Včera večer byly zaktivovány stránky Top TV. Zájemce je najde na adrese www.top-tv.cz , kde najde veškeré základní informace o programu, kontakty a informace o provozovateli.

Provozovatel
Provozovatelem stanice je společnost United Teleshop. Za firmou a projektem Top TV stojí bývalá ředitelka české privátní TV Prima a generální ředitelka mediálního zastoupení Regie Radio Music (RRM) a rozhlasových stanic Evropa 2 a Frekvence 1 Kateřina Fričová. Nedávno zakoupila společnost Stanford třetinový podíl ve společnosti United Teleshop. Rada koupi dala již před časem zelenou.

Aktuální program
Program stanice Top TV nově naleznete v sekci PROGRAM.

redakce





Reklama




Vybrané články