Quantcast

Bude česká MTV? Asi ano

| Tisk

logoZajímavý seriál o vzniku české verze světové hudební televize MTV pokračuje dalším dějstvím. Naděje pro sympatizanty dnes již legendárního kanálu se zvyšuje!

Nelze zatím v žádném případě říci, na kolik procent je reálné, že MTV v Praze rozbalí svůj stan a třeba z Barrandova bude pouštět muziku a odbavovat další program pro Českou republiku, příp. i Slovensko. Ovšem víme, že se na projektu intenzivně pracuje!

Serveru parabola.cz se totiž podařil „husarský kousek“. „Jak to víte? To je neuvěřitelné! Právě jsem se vrátil z Londýna,“ s úžasem v hlase říká Petr Keller, producent a hlavní iniciátor existence české lokální verze MTV. Potvrdil tak skutečnost, že v půli srpna pobýval na pracovní schůzce v anglické metropoli. Rozebíral tam s hlavními šéfy MTV Networks Europe nejnovější verzi byznys plánu, který je klíčem k získání licence.

Projekt české, případně česko-slovenské verze MTV – stejně jako ostatní lokální verze MTV po celém světě – jsou na principu frančízy. Což je klasický současný model podnikání. MTV Networks Europe vlastně prodává značku MTV, know-how, zboží, nebo-li content. V dané lokalitě se musí najít někdo, kdo televizi MTV chce provozovat. Stává se vlastně samostatným podnikatelem, který prodává světoznámý produkt MTV. Už to ostatně by mu mělo zajistit výsluní na daném televizním trhu, neboť MTV má vybudovanou image.

Je možné, že se české MTV dočkáme,“ říká na začátku září serveru parabola.cz Keller. „Hodně věcí se ale změnilo. Není možné se v tuto chvíli bavit o nějakých detailech. Není vhodné zveřejňovat nějaké specifikující informace. Vše je v jednání, pochopte…

V Česku MTV Europe začala spolupracovat s producentem Petrem Kellerem a jeho společností Partnership Films již před čtyřmi lety. Sídlí na pražském Barrandově. Navíc již šest let pracuje s českou pobočkou Zone Vision. Naopak na pražském Václavském náměstí sídlí firma Go Media - MTV Europe. Partnery MTV jsou i firmy UPC či Czech Digital Group (CDG). Pro MTV zajišťuje producentské služby i Janka Kellerová z Bluegekko.



Již dnes je však jisté, že pokud česká MTV vznikne, nebude šířena volně. Bude to placený kanál. V úvahu přichází kabel a kódovaný příjem ze satelitu. Současné DVB-T je rovněž mimo hru.

V těchto dnech se ale připravuje rozjezd jiné lokální verze pro země bývalé Jugoslávie – MTV Adria, která začala testovat na izraelském telekomunikačním satelitu Amos-1, 4°W, na kmit. 11,140 GHz, pol. H, SR 3333, FEC 3/4.

Radek Pešout





Reklama




Vybrané články