Quantcast

TV Nova testuje v paketu UPC Direct

| Tisk

logoTo co se dlouhé roky nedařilo se konečně podařilo. Nejsledovanější česká komerční TV Nova dnes kolem poledne začala testovat v digitální satelitní placené televizi UPC Direct na satelitu Astra 1G (pozice 19,2 st. východně). Program se objevil v základní programové nabídce "Rodina" všem abonentům v České republice. Uživatelé dotovaných satelitních set top boxů Philips najdou program na 7.předvolbě. Ostatní uživatelé vlastních přijímačů program naleznou na původní pozici soft erotického kanálu Blue Hustler, který se přesunul na novým transpondér - freq. 10,921 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6.

František Malina, tiskový mluvčí ředitel PR UPC a společnosti Česká republika, na dotaz serveru parabola.cz uvedl, že jde pouze o testovací vysílání. Oficiální informace budou poskytnuty v tiskové zprávě.

Parametry transpondéru:

satelit: Astra 1G
pozice: 19,2 st. východně
kmitočet: 12,382 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4

Identifikátory kanálu:
název: TV Nova
SID: 20321
VPID: 401


APID: 413
kódování: Cryptoworks
paket: UPC Direct
programová nabídka: Rodina

Po vstupu TV Nova do paketu UPC Direct již platforma obsahuje všechny české celoplošné terestrické stanice. Jako první do "Directu" vstoupila TV Prima (říjen 2003). V květnu loňského roku se zapojily programy České televize ČT1 a ČT2 včetně nového zpravodajského okruhu ČT24 určený speciálně pro digitální vysílání. V únoru letošního roku se diváci dočkají dalšího rozšíření - sportovního kanálu České televize - ČT4 Sport.

TV Nova se konečně začíná zapojovat do procesu digitalizace. Vedle vstupu TV Nova na satelit se objeví i v řádném provozu multiplexu "A" Radiokomunikací v Brně (K40) a v Ostravě (K39). Od října je možné ji sledovat v rámci pravidelného provozu multiplexu Radiokomunikací v Praze a okolí (K25).

redakce





Reklama




Vybrané články