Quantcast

Vlastník kódovacího systému Irdeto získal Cryptoworks

| Tisk

karta CryptoworksSpolečnosti Royal Philips Electronics a Irdeto, celosvětový lídr v zabezpečování obsahu, dnes oznámily, že se předběžně dohodly na podmínkách převodu podmíněného přístupu firmy Philips (CryptoTec) na Irdeto. Bližší podmínky transakce nebyly uvedeny.

CryptoTech firmy Philips vyvíjel a prodával systém podmíněného přístupu (běžně známé jako "conditional acces" nebo CA) kabelovým, satelitním, terestrickým a IP sítím pod názvem CryptoWorks. Kromě podmíněného přístupu pro digitální TV, Irdeto také nabízí software na bázi pro zabezpečení IPTV služeb a stejně tak DRM (Digital Rights Management) a CA produkty pro prémiový mobilní obsah a mobilní TV (DMB a DVB-H).

Hans Streng, CEO společnosti Philips Digital Network k tomu uvádí: "Průmysl s podmíněným přístupem spěje k upevňování pozic a firma Philips hledala možnosti obchodu s CryptoTec. Dosažená dohoda s Irdeto se považuje za nejlepší možné řešení do budoucna směrem k zákazníkům a zaměstnancům. CryptoTec si našel nový domov, kde systém podmíněného přístupu je absolutním středem obchodu. Philips se nyní bude soustředit na podporu standardů DRM."

"Po získání CryptoTec firmy Philips, Irdeto bude pokračovat v posilování pozice v sektoru placeného obsahu a bude nyní mít 300 zákazníků na šesti kontinentech. Zákazníci, kteří používají CryptoWorks, budou mít nadále zajištěnou plnou podporu a navíc si nyní mohou vybírat mezi 2 způsoby zabezpečení obsahu (Irdeto nebo Cryptoworks)," říká Graham Kill, CEO společnosti Irdeto.

Získání systému CryptoWorks umožní Irdetu dále posílit pozici v Číně. Čínský trh hraje významnou roli v migraci na příjem digitální televize. Irdeto má zde 50 klientů.



Zaměstnanci CryptoTech se po dokončení transakce přesunou k Irdetu. Stane se tak během několika měsíců po dokončení posouzení převzetí CryptoTec antimonopolními úřady.

Kódovací systém Cryptoworks využívají i domácí platformy Czech Link, Slovak Link a UPC Direct. Pro diváky se i po převzetí systému Cryptoworks Irdetem nic nemění.

redakce





Reklama




Vybrané články