Quantcast

NTV+ přinese 20 nových programů, objednala si další transpondéry

| Tisk

logoRuská digitální satelitní placená televize NTV Plus se bude v následujících měsících rychle rozšiřovat o další programy. Operátor NTV Plus podepsal kontrakt se společností Eutelsat Communications ohledně rozšíření pronájmu transpondérové kapacity na satelitu Eutelsat W4 (36°E). NTV Plus měl doposud pronajmuto 6 transpondérů. Nová smlouva přinese rozšíření kapacity pro ruskou platformu o další 2 transpondéry.

Placená televize NTV Plus odstartovala v roce 1997 a dnes si služby abonuje přes 450 tisíc především ruských domácností, které jsou v dosahu družice Eutelsat W4. Začátkem března představil provozovatel nové 3 sportovní stanice - NTV Plus Tennis, NTV Plus Sport Classic a Nash Football. NTV Plus nyní přináší více než 60 digitálních programů a dalších 20 stanic připravuje pro následující měsíce.

"Od vypuštění Eutelsatu W4 si NTV Plus buduje pozici jako klíčového hráče východní Evropy," říká generální ředitel NTV Plus Dmitry Samokhin. "Nová kapacita nám umožní rozšířit a zpestřit programovou nabídku našim abonentům. Pokryté území signálem satelitu Eutelsat W4 nám umožní expandovat do dalších zemí bývalého Sovětského svazu. a rychle rozvíjet digitální služby a využít velký potenciál pro růst naší digitální platformy," dodává D.Samokhin.



Giuliano Berretta, CEO společnosti Eutelsat k tomu uvádí: "Rozvoj našich služeb ve východní Evropě na pozici 36 stupňů východně je naším strategickým cílem pro pokračování růstu Eutelsatu. NTV Plus byl prvním broadcasterem, který spustil placenou televizi pro Rusko na pozici 36°E a je prvním klientem satelitu Eutelsatu W4, který komerčně zahájil provoz v roce 2000. Nový kontrakt s NTV Plus upevní naši pozici v regionu, kde působíme a chceme expandovat a nabízet kapacitu pro přenos programů a přístup k širokopásmovému internetu."

Vedle platformy NTV Plus přes satelit Eutelsat W4 (36°E) ve východním svazku vysílají i další broadcasteři z východní Evropy - Trikolor TV a také Poverkhnost TV. Trikolor TV je ruská bezplatná platforma, která nabízí nejžádanější ruské programy v rámci jednoho paketu. Vzhledem k omezením vysílacích práv jsou stanice kódovány bezkartovým systémem Z-Crypt. Pro příjem je nutný speciální set top box, který lze pořídit u prodejců se satelitní a anténní technikou v Rusku. Poverkhnost TV je ukrajinská placená televize, která odstartovala začátkem letošního roku. Nabídka obsahuje několik především sportovní kanály. Paket obsahuje i HDTV kanály HD1, HD2 a HD5 společnosti Euro 1080. Signály jsou ale zakódovány systémem Viaccess PC 2.5. Stejný systém používá i NTV Plus.

redakce





Reklama




Vybrané články