Quantcast

Provozovatel easy.TV dodal na trh 1 milion dekódovacích karet

| Tisk

Easy.tvDecimus GmbH, dceřinná firma PrimaCom AG, dodala do dnešního dne prodejcům v Rakousku a v Německu přes 1 milionu dekódovacích karet pro příjem satelitní pay-tv easy.TV. Z toho bylo 400 tisíc přístupových karet vyhrazeno pro německý a zhruba 650.000 pro rakouský trh. Programy paketu easy.TV může nyní celkem sledovat přes 1 milion abonentů.

easy.TV spolupracuje se známými producenty satelitní techniky - jako např. TechniSat, Hirschmann, homecast, Kathrein, Mascom, Orbitech či Smart, kteří k set top boxu dodávají přístupovou kartu easy.TV. Firma Mascom na trh dodala twin modul easy.TV CAM s podporou kódovacího systému Cryptoworks. Právě tento modul je vhodný díky licencovanému systému Cryptoworks vhodný pro příjem placených programů easy.TV na přístrojích se slotem (sloty) standardu Common Interface. Divák má možnost do modulu vložit dvě karty Cryptoworks - jedna je ve standardních rozměrech a druhá ve tvaru SIM karty. Druhý otvor pro kartu Cryptoworks může rakouský či německý divák využít např. pro příjem programového paketu Arena, který použije stejný kódovací systém. Konsorcium kabelových operátorů Arena nabídne od 11.srpna 2006 přenosy z německé fotbalové Bundesligy. Zápasy se budou vysílat i přes satelit Astra.

Paket placených kanálů easy.TV odstartoval v Rakousku v květnu loňského roku. Od 1.září 2005 nabízí provozovatel předplatné i zájemcům z Německa. Rakouské i německé satelitní domácnosti mohou si objednat některý z nabízených programů - National Geographic, AXN, Extreme Sports a Silverline. Pro příznivce erotiky je v nabídce program hotX. S programovou nabídkou se mohou diváci seznámit na bezplatném (nekódovaném) info kanálu.



Easy.TV je nová generace placené televize. Divák platí pouze za stanice, které si objedná. Zákazník nepodepisuje s provozovatelem (autorizovaným prodejcem služby) žádnou smlouvu. Jednoduše ("easy") si vybere program(y), který (které) chce sledovat a objednávku zavolá na speciální hot linku operátora.

Programy Easy.TV se vysílají na družici Astra 19,2°E, na transpondérech rakouské veřejnoprávní ORF, tj, na kmitočtech 12,663 a 12,692 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6. Firma Decimus GmbH počítá s rozšířením programové nabídky o další stanice. V plánu je i program ve vysokém rozlišení.

redakce





Reklama




Vybrané články