Quantcast

Nové aktualizace pro moduly AlphaCrypt a easy.TV

| Tisk

Nový modul Alphacrypt TC pro dvě kartyNěmecká firma Mascom dnes oznámila, že uvolnila aktualizace pro přístupové moduly, které dodává na trh. Znamená to, že nového firmware se dočkali majitelé modulů rodiny AlphaCrypt a easy.TV. Nový firmware je ve verzi 3.05 a řeší jeden zásadní problém, který potěší především všechny české a slovenské uživatele těchto modulů.

Nový firmware umožňuje ve Twin modulech (moduly na dvě přístupové karty) plně využívat 2 dekódovací karty, které pracují ve stejném kódovacím systému. V Německu a Rakousku to jsou například karty easy.TV a Xtra Music; v České republice a na Slovensku smartcard Czech Link, Slovak Link a UPC Direct. Navíc lze v modulu dobře využít nové přístupové karty Czech Link, které se nedávno objevily na našem trhu. Novou kartu Czech Link lze použít ve většině stávajících modulech na jednu kartu ale také v twin modulech na tzv. SIM karty. Samotné "srdce" karty Czech Link, tj. čip v rozměrech SIM karty lze jednoduše vylomit z karty a vložit do druhé čtečky karet v twin CAMech.

Druhou a poměrně zásadní novinkou ve firmware je lepší podpora pro většinu doposud prodávaných set top boxů. Soft ve verzi 3.05 znamená další pokrok pro uživatele modulu, kteří doposud řeší problémy s inicializací CAMů v přijímači.

Jak postupovat v aktualizace firmware:
Vyjměte všechny přístupové karty z modulu AlphaCrypt/easy.tv a pokračujte v procesu aktualizace firmware. Přelaďte parabolu na evropský satelitní systém Astra 19,2 st. východně a aktivujte některý z programů rakouské veřejnoprávní televize ORF (Austrian Broadcasting Corporation) nebo na některý z kanálů easy.TV.

CAM easy.tvNyní vyvolejte hlavní menu přijímače - informace o modulu a vyberte AlphaCrypt CI/easy.tv CAM a z nabídky zvolte Applications - Automatic Search on the transponder - a new update is available... a vyberte verzi firmware, kterou chcete nainstalovat. Poté se rozběhne aktualizace firmware. Upgrade potrvá několik minut.

Po aktualizaci firmware:


Do modulu vložte kartu/karty a vyzkoušejte funkčnost nového firmware. Uvítáme Vaše zkušenosti a postřehy s novým softem v modulech, který by měl vyřešit předchozí známé problémy.

Mascom má na trhu již 4 různé moduly pro příjem placených kanálů a paketů. CAM easy.tv je vybaven 2 čtečkami karet (jedna standardních rozměrů, druhá v rozměrech SIMky) pro příjem programů v kódovacím systému Cryptoworks. AlphaCrypt a AlphaCrypt TC jsou určené pro příjem kódovaných programů a paketů v systémech Irdeto, Conax a Cryptoworks a je kompatibilní se systémy Betacrypt a V-Code. Varianta "TC" má druhou čtečku v rozměrech SIM karty mobilních operátorů. Čtvrtý modul Mascomu se nazývá AlphaCrypt Light. Z uvedených systémů nepodporuje Irdeto, Conax nebo Cryptoworks. Tento modul je určen především pro zákazníky, kteří nepotřebují podporu tolika systémů a hledají levnější řešení pro příjem zakódovaných stanic. Další kódovací systémy si u tohoto modulu lze doobjednat za manipulační poplatek.

redakce





Reklama




Vybrané články