Quantcast

Jetix bude vysílat blok Jetix Play

| Tisk

logoZnámý dětský kabelový a satelitní kanál Jetix připravuje pro své diváky novinku. Od 1.května 2006 zařadí do vysílání stanice Jetix programový blok Jetix Play. Půjde již o druhý programový blok, který bude Jetix nabízet.

Programový blok Jetix Play bude Jetix vysílat každý den od 6:00 do 7:40 hodiny. Od 7:40 do 19:20 hodiny poběží standardní program Jetix a od 19:20 do 23:50 hodiny se bude - stejně jako doposud - vysílat programový blok Jetix Max. Zatímco blok Jetix Max je určen nejstarším dětem a mládeži, vysílání Jetix Play bude zaměřeno na nejmladší diváky, kterým přinese pořady odpovídající jejich věku - zábavu a příběhy.

Jetix Play, který bude Jetix od května nabízet jako programový blok, se vysílá ve světě jako samostatný kanál. Tento program šíří například v Polsku (platforma Cyfrowy Polsat) a Turecku (Digiturk). Jetix Play jako vlastní TV kanál zatím není tak rozšířen. Provozovatel ale do budoucna počítá, že bude postupně expandovat. Zatím ale není rozhodnuto, v jakých zemích a kdy se objeví.

Dětský kanál Jetix je šířen v řadě kabelových sítí v České republice i na Slovensku a je plně nadabován do češtiny. Dále je program dostupný také v rámci placené televize UPC Direct na družici Astra 19,2°E.

Parametry paketu UPC Direct na kterém se vysílá JETIX:

satelit: Astra 1G
pozice: 19,2 st. východně


paket: UPC Direct
kmitočet: 12,304 GHz
polarizace: horizontální
SR (symbol rate): 27500
FEC: 3/4
kódování: Cryptoworks

Jetix do 31.12.2005 vysílal denně od 6:00 do 21:00 hodin. Další tři hodiny vysílal sportovní kanál ESPN Classic Sports, který v regionu střední Evropy skončil z důvodu rozšíření vysílání Jetix o programový blok Jetix Max, který měl svoji premiéru 1.ledna letošního roku.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články