Quantcast

Luxe TV spustila simulcast - vysílání v SDTV a HDTV

| Tisk

Luxe.tvPočet nekódovaných programů ve vysokém rozlišení se opět rozšiřuje. Na satelitu Eutelsat W3A (7°E) začala v SDTV a HDTV testovat francouzská stanice Luxe TV. Signál pro DTH (direct to home) je na satelitním komplexu družic Hot Bird, tj. na pozici 13°E.

Luxe TV vysílá na pozicích 13°E a 7°E shodný program. Liší se však svou technickou kvalitou. Na Eutelsatu W3A se program vysílá ve standardním (SDTV) a vysokém rozlišení (HDTV). Na Hot Birdu je stanice Luxe TV dostupná (zatím?) jen v SDTV.

Program Luxe TV se vysílá na transpondéru paketu AB Sat, na družici Hot Bird 7A, na kmitočtu 12,692 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Kanál byl zařazen do programové nabídky platformy TPS (EPG kanál č.97). Distribuční SDTV a HDTV signál Luxe TV je na družici Eutelsat W3A, na kmitočtu 10,899 GHz, polarizace vertikální, SR 9405, FEC 3/4.

Luxe.TV vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu a přináší program složený z několika témat: klenoty a průmysl, gastronomie a hotely, krása a móda, umění a domácnost, sport a technologie, automobily, lodě a potápění. Paříž, New York, Shanghai, Tokio, Londýn, Milán, Monako, New Delphi, Dubai a Rio de Janeiro jsou jedny z mnoha měst luxusu a nabídky exklusivního zboží a právě tyto města dostanou prostor ve vysílání Luxe.TV. Luxe.TV dále do vysílání připravuje i reportáže a magazíny, které souvisí s některým z výše uvedených tématických okruhů.

Stanice Luxe TV nebude kódovat. Provoz stanice bude zafinancován z reklamy. První reklamní "brejky" se ve vysílání objevují již nyní.

Parametry příjmu:

satelit: Hot Bird 7A
pozice: 13°E
kmitočet: 12,692 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S

identifikátory:
SID: 525
VPID: 177
APID: 148
komprese: MPEG-2

satelit: Eutelsat W3A
pozice: 7°E
kmitočet: 10,899 GHz
polarizace: vertikální
SR: 9405
FEC: 3/4
norma: DVB-S

kanál Luxe TV v HDTV:
identifikátory:
SID: 1
VPID: 101
APID: 256
komprese: MPEG-4

kanál Luxe TV v SDTV:
identifikátory:
SID: 2
VPID: 99


APID: 4451
komprese: MPEG-2

Stanice Luxe.TV se satelitním divákům krátce představila v závěru loňského roku. Tehdy spustila testovací vysílání na družici Astra 3A, tj. na pozici 23,5°E. Po několik týdnů zde byl program vysílán v SDTV.

Dostupnost signálu Luxe TV by se měla podstatně rozšiřovat. Provozovatel plánuje šíření programu ve francouzských kabelových sítích či ADSL.

Luxe TV rozšiřuje nabídku nekódovaných satelitních programů s velmi specifickým programem. Navíc provozovatel šíří obsah i ve vysokém rozlišení na satelitu Eutelsat W3A. Na této družici je možné s HD set top boxem přijímat ještě jeden nekódovaný promo program - HD1 NL, který se vysílá na kmitočtu 10,880 GHz, pol. V, SR 17360, FEC 3/4, norma DVB-S2, QPSK. V multiplexu jsou ještě kódované programy HD2/HD5 v systému Irdeto 2.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články