Quantcast

Radiokomunikace varují uživatele před podvodníky s DVB-T revizí

| Tisk

logo Firma RADIOKOMUNIKACE a.s. dnes upozornila veřejnost na podvodné jednání firem, které zneužívají důvěry uživatelů digitálního vysílání multiplexu A. Množící se nabídky „paušálních“ revizí společných anténních rozvodů pro příjem DVB-T vysílání mohou majitelům domů způsobit škodu v řádech desítek tisíc korun.

V poslední době jsme zaznamenali několik stížností uživatelů společných anténních rozvodů na podvodníky, kteří nabízejí zajištění tzv. přechodu na digitální vysílání,“ řekl dnes Martin Roztočil, ředitel úseku vysílacích služeb společnosti RADIOKOMUNIKACE a.s. „Ve všech případech šlo jednoznačně o pokus vydělat na důvěře uživatelů DVB-T,“ doplnil Roztočil.

Pracovníci firem, které nabízejí blíže nespecifikovanou revizi společných anténních rozvodů přesvědčují majitele domů lživým argumentem, že bez revize stávajících rozvodů není možné přijímat digitální vysílání. Takovéto paušalizující tvrzení je nepravdivé a takto nabízená „revize“ není nezbytná. K příjmu DVB-T vysílání často plně dostačují stávající anténní rozvody, ke kterým stačí připojit set-top box testovaný pro provoz v multiplexu A.

Existují přitom případy, kdy je skutečně nutné anténní systémy revidovat. Každou revizi je však potřeba řešit individuálně dle konkrétní situace a stavu rozvodu,“ informoval Jiří Vykydal, vedoucí útvaru rozvoje úseku vysílacích služeb RADIOKOMUNIKACE a.s. „Doporučujeme obrátit se na kvalifikovanou firmu a v případě pochybností či předpokládaného většího objemu investic si nechat předložit návrhy řešení od několika dodavatelů,“ doplnil.



České radiokomunikace varují před firmami, které samy aktivně obcházejí majitele domů s nevyžádanou nabídkou přestavby společných anténních rozvodů. Uživatelům DVB-T vysílání doporučujeme v prvé řadě ověřit, zda je v jejich případě revize nutná a po dodavateli vyžadovat zpracování kvalitní technické analýzy.

DVB-T multiplex Radiokomunikací je dostupný v Praze, Brně a Ostravě a od 1.11.2006 také na Domažlicku. Diváci zde mohou přijímat všechny programy České televize a balík stanic Českého rozhlasu + TV Nova (vyjma Domažlic). V Praze je dostupné i DVB-T multiplex firmy Czech Digital Group, který obsahuje 6 TV (Prima TV, Óčko, Top TV, 24CZ, TV Noe, TA3) + 3 rozhlasové programy.

redakce





Reklama




Vybrané články