Quantcast

Český rozhlas 2 - Praha mění od ledna svoji podobu

| Tisk

Stanicí příběhů, vyprávění a klidné pohodové hudby se od 1. ledna 2007 stává Český rozhlas 2 - Praha. „Chceme ještě více odlišit stanici ve vztahu k dalším celoplošným stanicím Českého rozhlasu. V novém programovém schématu sázíme na přátelský a vlídný tón, vysílání bude protkáno příběhy – těmi skutečnými i vymyšlenými, dávnými i současnými,“ říká šéfredaktorka ČRo 2 – Praha Bronislava Janečková. Posluchači dostanou více příležitostí do vysílání vstoupit a do jisté míry ho ovlivnit.

Posluchače osloví Český rozhlas 2 – Praha i novou zvukovou grafikou. Základní změny ve budou všedních dnech následující:

o Dobré jitro bude prodlouženo o půl hodiny - do 8.30 hodin.

o V 10.10 hodin začíná nový cyklus Váš příběh – autentické vyprávění o životních vzestupech a pádech, příběhy naděje a pomoci, úsměvná vyprávění o setkáních i ta smutnější o rozchodech. Cyklus se stane pomyslnou životní kronikou posluchačů, kteří budou moci do vysílání přispět svým vlastním vyprávěním (už v prvních týdnech se o nevšední způsob seznámení se svou ženou podělí 92 letý doc. Jiří Hermach, o svých láskách bude úsměvně vyprávět sedmdesátiletá důchodkyně z Moravy, trpkou příchuť bude mít příběh dívek z E 55 či maminky těžce nemocných dětí. Nevšední je i příběh paní Evy, kterou roku 1941 překvapila nečekaná životní změna už 12 hodin po svatbě).

o Zcela novým pořadem, vysílaným poslední hodinu každého dne, bude od 23.00 hodin Čas ke snění – prostor především pro zklidňující hudbu a pro vyprávění a vzpomínky nad oblíbenou knížkou. V pozdních večerech se budou s knížkou v ruce střídat známé i méně známé osobnosti - cyklus zahájí Pavel Soukup, Jan Petránek a Arnošt Goldflam.

Víkendové novinky:
o O obsahu sobotního dopoledního vysílání rozhodnou sami posluchači. ČRo 2 – Praha zařazuje pořad „Radioautomat“, v němž zazní pořad, o který prostřednictvím telefonů, mailů a dopisů požádá největší počet z nich.

o Další příběhy slibuje pořad sobotního podvečera „Rádio na kolečkách“ – kde se tím, co zní ze starých rozhlasových záznamů na kulatých nosičích, bude probírat Karel Tejkal.

o Nedělení dopoledne bude ve znamení cyklu „Příběhy paní Hudby“, ve kterém naladí posluchače prof. Jiří Hlaváč slovem a hudbou nejen pro chvíle sváteční.



o Tradiční Tobogan vystřídá jednou měsíčně Tobogan v pyžamu, což je komorněji laděné vydání pořadu, ve kterém si bude Aleš Cibulka na dopolední posezení zvát hosty k sobě domů.

o Radiodárek, (Ne)vinný dotazník R. Brzobohatého a Nedělní šálek M. Donutila doplní hodinové vydání pořadu Dva v Africe, jehož stálými průvodci jsou J. Anderle a J. Suchý.

o Série zábavných pořadů z pátečního večera - Láska za Lásku, Když je na co vzpomínat… a další, dostávají také čas pro reprízu, a to v sobotu v 15.05.

o Opakovaně vysílané budou i další oblíbené pořady – „Jak jsem na tom, pane doktore?“ (pondělí 20.05), Váš příběh (pondělí až pátek od 22.45).

Ladislav Pavlík
tiskový mluvčí





Reklama




Vybrané články