Quantcast

Česká televize a Prima TV spustily v CS LINKu EPG

| Tisk

logo Česká televize (ČT) a Prima TV dnes rozšířily své služby satelitním divákům CS LINKu - začaly vysílat elektronický programový průvodce (EPG). CS LINK od dnešního rána přináší rozsáhlé EPG na všech programech České televize - tj. ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 Sport a komerční Prima TV. Divák si může přečíst podrobné informace o všech programech České televize a Prima TV na zhruba 7 dní.

Ostatní programy CS LINKu EPG zatím nevysílají. U ostatních programů platformy se zavedení elektronického programového průvodce zatím neplánuje. V budoucnu budou EPG vysílat i všechny nové placené programy CS LINKu.

EPG se vysílá na programech ČT v satelitní platformě v normě ISO-6937, kterou od startu služby používá placená služba UPC Direct na satelitech Astra 19,2°E a od startu řádného provozu digitální pozemní televize (DVB-T) také síť "A" firmy Radiokomunikace. Stejnou znakovou sadu od počátku prosazuje firma Czech Digital Group, která DVB-T testuje v Paze a středních Čechách. Tuto znakovou sadu podporuje stále více set top boxů (TechniSat, Golden Interstar, Dreambox, Triple Dragon a další).



Testovací vysílání EPG se u programů CS LINK (dříve Czech Link) objevilo 9.května 2006. V té době byl technologický systém ve zkušebním provozu. Technologické řešení odbavování dat EPG bylo dokončeno začátkem prosince. Povšimnout si toho mohli diváci DVB-T sítě Radiokomunikací, kde bylo podstatně rozšířeno EPG u kanálů ČT. Stejné řešení EPG od dnešního dne bude Česká televize používat i u své satelitní distribuce na družici Astra 3A.

CS LINK je satelitní platforma, která volně navazuje na předchozí síť Czech Link, která v říjnu letošního roku pod tímto názvem skončila. Pod názvem CS LINK se platforma rozšířila o placený filmový kanál HBO, který je od 23.listopadu 2006 dostupný na dekódovacích kartách firmy Gital. Nabídka CS LINKu se postupně rozšíří o další placené programy jako Hustler TV, Filmbox a Nonstop Kino. Nové pay-tv kanály budou zatím dostupné jen na kartách diGITALlink ("Gitalky"). S distributorem karet Trade and Technology se provozovatel zatím nedohodl.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články