Quantcast

Nový sw pro Humax CRCI-5500

| Tisk

Včera, 12.3.2002, vydal výrobce přijímačů Humax nový software pro oblíbený přijímač na příjem českých programů ze satelitu - Humax CRCI-5500.

Výrobce Humax k novému sw uvádí tyto poznámky:

    Vyřešeny problémy
  • vyřešen problém s paketem TPS při užití externího CAM
  • vyřešen problém s ovládáním přijímače, zvláště při slabém signálu
    Přidáná funkce
  • podpora DVB titulků
Stručné postřehy po otestování nového sw:

Testovali jsme krátce Humax CRCI-5500 s loaderem r 8.02. Nahráli jsme nový soft pomocí editoru Formula V3, který aktualizaci programového vybavení podporuje.

Při krátkém testu jsme vyzkoušeli především problémy popisované výrobcem. Parabolickou anténu jsme tedy přesměrovali na satelitní komplex družic Eutelsat Hot Bird 13E a naladili paket TPS (např. kmitočty 10,910 GHz či 11,662 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Do jednoho slotu Common Interface jsme vložili modul Viaccess. Na programech paketu TPS dříve přijímač často 'zamrzával' a jedinou možností bylo použití tlačítka POWER (vzadu na přijímači). Po několika přepnutých programech na paketu TPS můžeme jednoznačně potrdit informaci výrobce. Problém byl odstraněn, STB s novým sw se při příjmu paketu TPS chová stejně jako při příjmu ostatních paketů či programů.

Dalším vyřešeným problémem je ovládání přijímače při slabém signálu. Při poklesu signálu či přetočení na jinou družici došlo u přijímače s původní verzí sw ke zpomalení reakcí na povely DO. Tento problém byl v nové verzi sw také odstraněn.



V menu došlo k jedné výrazné změně. Výrobce se o ní na svých stránkách nezmiňuje - do menu Ladění přibyl ještě jeden ukazatel signálu. Horní ukazatel udává úroveň signálu a druhý (původní) ukazuje kvalitu signálu.

Nová verze sw se dá doporučit k otestování i užívání. Bohužel, ani v této verzi zatím nenalezneme položku v menu Status - Aktualizace STB a tak musíme i příště aktualizovat software pomocí PC a souborů z internetu.
Pokud najdete i další změny, nezapomeňte se o ně podělit formou reakcí k tomuto článku s ostatními čtenáři.

Nová verze sw je opět ve třech verzích ke stažení zde:
Nový sw ze 4.3.2002 pro Humax 5500

Parabola.cz





Přečtěte si také

Reklama




Vybrané články