Quantcast

Galaxie sport získala licenci

| Tisk

Galaxie SportČeská sportovně-hudební stanice Galaxie Sport dnes získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání kabelovou a satelitní licenci. Uvedl to server RadioTV.cz.

Nová stanice, která získala práva na sportovní přenosy po zkrachovalém sportovním programu SPORT1, tak může prakticky okamžitě zahájit zkušební vysílání. 'Ostré' vysílání zahájí v dubnu.

Galaxie Sport bude vysílat atraktivní sportovní přenosy (mj. i NHL), které jsou doposud vysílány přes terestricky šířenou Galaxii v Praze a v Hradci Králové. V přestávkách mezi přenosy stanice počítá se zařazováním hudebních klipů.



Galaxie vysílá zkušebně od 1.3.2002 také přes satelit. Vysílání zajišťuje satelit Eutelsat W1 (pozice 10E), kde vysílá na kmitočtu 12,703 GHz, polarizace vertikální, SR 2963, FEC 3/4. Signál byl ovšem po jednom týdnu volného vysílání zakódován v systému Irdeto1. Pro příjem je nutná parabolická anténa o průměru cca 120 cm.

Na satelitu vysílá nyní Galaxie terestricky šířenou pražskou verzi programu Galaxie po celých 24 hodiny denně a program není přerušován titulky jako na pozemních vysílačích s informacemi že společnost TV3 nedodala program.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články