Quantcast

Nový kanál pro mladé na satelitu Sirius - Star TV

| Tisk

logo Na Ukrajině zahájila oficiálně zkušební vysílání nové stanice pro mládež - Star TV. Stanice se vysílá přes satelitní systém Sirius skandinávské společnosti SES Sirius AB. Družicový signál je urče pro distribuci do kabelových sítí po celé Ukrajině a díky nekódovanému vysílání také pro DTH (individuální příjem). Ze stávající pozice 5°E může divák přijímat další nekódovaný kanál.

Star TV je nový stanice s mixem současné hudby, nejnovějšími hity taneční scény a zábavními pořady pro mladé diváky. Ve vysílání nechybí interaktivní pořady, magazíny o životním stylu či extrémních sportech a také populární seriály.

"Jsme velmi potěšeni, že máme v nabídce Star TV. Věříme této nové stanice, že bude velmi rychle populární u mladých diváků především z důvodu unikátního konceptu a chytré programové nabídky", popsal Bengt Lindholm, generální manažer ukrajinské pobočky SES Sirius v Kijevě.

"Spolupracujeme s operátorem satelitů Sirius již od roku 2003, kdy jsme na tomto satelitním systému zahájili vysílání rozhlasové stanice Star FM", říká Jurij Liašchenko, ředitel a vlastník Star TV. "Naše obchody nyní rostou a směřujeme do dalších oblastí. Vybrali jsme si Sirius, který nám rychle a bez problémů vyhověl našim požadavkům", říká Liašchenko.

Stanice Star TV se vysílá na satelitu Sirius 2 (5°E), na kmitočtu 11,766 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 v balíčku s dosavadními volnými TV programy Glas, Rada a 5 Kanal a zakódovanými kanály TET (CA BISS) a Novy Kanal, TRK Ukraina (CA Viaccess PC 2.6). Přes satelitní pozici 5°E se dále vysílá řada programů pro ukrajinský trh - Inter+, Enter Film, Enter Music, Tisa. Diváci z této pozice mohou přijímat i další volné i kódované kanály v ruštině - TV Center International (TVC International), First Channel, NTV Mir, RTR Planeta a Russia Today.

technické parametry příjmu:

satelit: Sirius 2 (5°E)
kmitočet: 11,766 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
komprese: MPEG-2


SID: 6160
VPID: 6161
APID: 6162 (ukrajinsky)
vysílání: nekódováno

Pozice 5°E je jednou z několika satelitních systémů, kde najdeme pakety s ukrajinskými programy. Další stanice se vysílají ze satelitů Amos (4°W), Hellas Sat (39°E), Express AM22 (53°E). Placená nabídka pro Ukrajinu nabízí ruská NTV Plus na satelitu Eutelsat W4 (36°E).

Nabídka programů pro Ukrajinu se v následujících měsících bude rozšiřovat. Na satelitu Sirius (5°E) je naplánována nová pay-tv Vision TV. Paket bude obsahovat až 37 placených programů.

redakce





Reklama




Vybrané články