Quantcast

CS LINK definitivně skončil v EMU

| Tisk

logo Společnost TRADE and TECHNOLOGY, distributor dekódovacích karet pro příjem programů paketu CS LINK, provedla změnu v kódovacím systému CryptoWorks a definitivně vyřadila všechny emulátory, označované také zkráceně EMU.

"V noci proběhla plánovaná změna, která měla za úkol vyřadit emulátory," říká na dotaz serveru parabola.cz výkonný ředitel společnosti TRADE and TECHNOLOGY (TaT) Jaromír Glisník a dodává, že firma dodržela původní harmonogram změny v kódovacím systému.

Vedle několika menších změn, které proběhly v minulých měsících, došlo k těm nejzásadnějším úpravám v kódování v tomto měsíci. K té první došlo během tzv. servisní noci z 6. na 7. srpna 2007. Z provozu byla vyřazena nejstarší série karet podléhající výměně (karty se sériovým číslem menším než 2852472311). Dlouho očekávaný den D (či noc N) byla naplánována na noc ze 14. na 15. srpna 2007 - firma TaT vyřadila staré kódování z provozu a vypořádala se tak s tzv. pirátským příjmem základních programů CS LINKu.

Podle zatím známých informací proběhla změna v kódování CryptoWorks u firmy TaT bez větších problémů. "Zaregistrovali jsme pouze jediný problém a to s přijímači značky Ferguson," říká serveru parabola.cz Jaromír Glisník. A dodává, že problémy s žádným dekódováním programů s kartou TaT na této značce přijímačů firma neřeší poprvé.

Co dělat, když nejdou programy ČT1, ČT2, ČT4 Sport, Prima a TV Nova

Pro příjem kódovaných programů paketu CS LINK je od 15.8.2007 nutná dekódovací karta. Na trh je dodávají dvě společnosti - TRADE and TECHNOLOGY a Gital. Obě firmy nabízejí stejnou programovou nabídku (Gital má v základní nabídce i kódovaný obsah Public TV) ale s různým způsobem aktivace zvolených programů. Programy na kartách Gital se aktivují pomocí kupónů a internetu, karty TaT písemnou smlouvou (neplatí pro placené programy).

Základní programy ČT1, ČT2, ČT4 Sport, Prima a Nova lze na kartách obou distributorů pořídit na "neomezeně" (časově nelimitovaný příjem) za cca 2000,-Kč. Další programy paketu CS LINK (CS Film, HBO, Filmbox, Nonstop Kino, XXX Xtreme, Galaxie Sport) jsou šířeny jako placené. Divák si je může objednat na období, které mu vyhovuje (většinou na týden, měsíc, měsíce, rok).



Vedle přístupové karty potřebuje divák také interní či externí dekodér (modul) s licencovaným systémem CryptoWorks. Pouze dekodér s „pravým“ systémem CryptoWorks zajistí bezproblémový příjem kódovaného obsahu i v budoucnu. TRADE and TECHNOLOGY připravuje další zásahy do systému kódování (tzv. dynamickou změnu klíčů). O pravosti systému CryptoWorks v modulech či satelitních set top boxech Vám bližší informace poskytne Váš prodejce se satelitní a anténní technikou.

Programová nabídka paketu CS LINK se vysílá na satelitech Astra 3A a Astra 1D na pozici 23,5°E. Vedle paketu CS LINK se z této pozice vysílá i slovenský paket SkyLink a distribuční trasa Óčka a test Top TV.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články