Quantcast

Gital začne na svých kartách nabízet Slovenskou televizi

| Tisk

logo Společnost Gital, jeden z distributorů dekódovacích karet pro příjem českých programů ze satelitu, začne v dohledné době nabízet svým zákazníkům oba programy Slovenské televize (STV) - Jednotka (STV1) a Dvojka (STV2). V minulých dnech získal tento dodavatel souhlas od veřejnoprávní Slovenské televize k zařazení obou programů do své nabídky.

GITAL začne oba programy STV nabízet zákazníkům v České republice, jakmile budou nastaveny parametry kódování programů STV1 a STV2 pro karty Gital na platformě SkyLink, na technickém zařízení společnosti TBDS, a.s., která pro Slovenskou televizi zajišťuje uplinkové služby. Podobné nastavení provedla akciová společnost TBDS i v případě placených kanálů filmové a distribuční společnosti SPI - TV Filmbox a Nonstop Kino. Podle smlouvy uzavřené mezi společností Gital a TBDS by k připojení programů Slovenské televize na karty GITAL mělo dojít v první polovině tohoto týdne.

Rozšíření programové nabídky GITALu o Slovenskou televizi považujeme za jeden z nejvýznamnějších kroků a úspěchů naší společnosti. Většinu českých obyvatel zajímá, co se děje na Slovensku. GITAL jim nyní tuto možnost nabídne“, uvedl při této příležitosti obchodní ředitel společnosti Tomáš Bujnoch.

Programy STV1 a STV2 budou zařazeny do nabídky tarifů, nebudou nabízeny formou placené televize. Přesný termín uvedení programů Slovenské televize do nabídky GITALu včetně tarifové skladby bude oznámen v tomto týdnu ihned po krátkém testu vysílání. Půjde o tzv. global free vysílání, podobně jako dříve u programu TV Nova. Divák se bude moci rozhodnout, zda bude mít o programy STV zájem či nikoliv.



Dekódovací karty společnosti GITAL v současné době mohou zákazníkům technicky otevřít až 12 televizních kanálů - ČT1, ČT2, ČT4 Sport, Prima TV, TV Nova, Public TV /kódovaný obsah/, HBO, CS Film, Filmbox, Nonstop Kino, Galaxii Sport, XXX Xtreme. V dohledné době to budou dva okruhy STV a v budoucnu i dokumentární kanál, který je již nyní ve fázi neveřejného vysílání. Celkem budou mít klienti Gitalu k dispozici až 15 kódovaných televizních stanic. Vedle kódovaných programů může zákazník přijímat i volně vysílané programy v češtině i slovenštině - ČT24, TV Noe, CS Link TV, Óčko, TA3 a stále i TV JOJ. K dispozici je i bohatá nabídka nekódovaných rádií z ČR i SR.

Karty diGITALlink (lidově zvané i Gitalky) jsou v současné době nejprodávanější přístupové karty pro příjem domácích programů ze satelitu z paketu CS LINK (Astra 3A, Astra 1E na 23,5°E). Od ledna do konce září bylo zaktivováno celkem 123 tisíc karet, z toho 73 tisíc patří právě kartám firmy Gital. Prodej karet obecně roste. Letos k tomu výrazně pomohl vstup kanálu TV Nova do CS Linku a také zahájení přechodu z analogového na digitální pozemní vysílání označované zkráceně DVB-T. V regionech zpravidla není nabídka celoplošných kanálů v DVB-T kompletní (většinou chybí Prima TV, na Ústecku i TV Nova) a lidé přecházejí na příjem programů ze satelitu.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články