Quantcast

Play TV - nový český program plánuje vysílat přes Astru

| Tisk

logo Na satelitu může zahájit vysílání nový český nekódovaný program - Play TV. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém letošním prvním zasedání, které se konalo ve dnech 8. a 9. ledna 2008 udělila společnosti PLAY MEDIA s.r.o. licenci k provozování televizního vysílání na dobu 12 let pro program pod názvem PLAY TV.

Kanál PLAY TV hodlá vysílat nekódovaně do celé Evropy na satelitu Astra 1KR (19,2°E) - v úvahu tedy přichází distribuce přes transpondér, kde vysílá hudební televize Óčko a kde dříve šířily svůj signál i bývalé televize Top TV a 24cz - tj. kmitočet 10,832 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6.

RRTV licencovala PLAY MEDIA s.r.o. územní rozsah vysílání - Evropu v rozsahu zemí Albánie, Andorra, Belgie, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá Hora, Česká republika, Chorvatsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Gibraltar, Irská republika, Island, Itálie, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Makedonie, Malta, Moldavsko, Monako, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polská republika, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Rumunsko, Ruská federace, San Marino, Slovenská republika, Slovinsko, Španělsko, Špicberky, Srbsko, Švédsko, Švýcarsko, Ukrajina, Vatikán, Velká Británie.

PLAY TV je nový soutěžní, zábavní, herní program, který vychází z celého žánrového spektra tvorby a vytváří interaktivní platformu pro jednotlivé divácké skupiny. PLAY TV přinese mj. i osvětové, hudební a sportovní pořady a také reklamu a teleshopping.

Kanál PLAY TV musí zahájit vysílání do 365 dnů od nabytí právní moci udělení licence k satelitnímu vysílání.



RRTV na svém posledním zasedání dále vydala společnosti SAT Plus, s.r.o. souhlas ke změně licenčních podmínek spočívající v rozšíření vysílání programu RADIO FUN 1 STATION o Slovenskou republiku.

Český regulátor se ještě zabýval dalším požadavkem SAT Plus - vydala souhlas ke změně názvu programu FUN2 na HD Plus (HD+) a změnu programové skladby programu a v rozšíření vysílání prostřednictvím družice o Slovenskou republiku.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články