Quantcast

STV3 bude vysílat přes platformu SkyLink

| Tisk

logo STV3, nový sportovní okruh Slovenské televize (STV), bude vysílat přes digitální satelitní platformu SkyLink. Informoval o tom server Medialne.sk s odvoláním na informace agentury SITA. Sportovní kanál STV bude vedle satelitu vysílat také v kabelových sítích a v IPTV platformách.

S vysíláním sportovního okruhu STV ve vysokém rozlišení se ale nakonec nepočítá. "V tomto roce chceme dobudovat vysílací pracoviště pro třetí okruh a dokoupit HD ready zařízení, od 8. srpna nejsme schopni vysílat v HD režimu," uvedl pro SITA statutární zástupce STV Jozef Mračna. STV Sport bude vysílat v kombinovaném obrazovém režimu 16:9 a 4:3. Zkušební vysílání v širokoúhlém formátu začala STV testovat poměrně nedávno na stávajících programech Jednotka (STV1) a Dvojka (STV2).

STV3 zahájí vysílání 8. srpna 2008 v době zahájení letních Olympijských her (LOH) v čínském Pekingu a divákům poskytne alternativu k disciplínám, které bude vysílat na Dvojce. Dvojka s Trojkou se budou překrývat přibližně na 30 procentech vysílacího času.

STV Sport bude v letošním roce vysílat denně od 17:00 do 23:00 hodiny a o víkendu od 11:00 do 23:00 hodin. V dalších letech za příznivých podmínek hodlá vysílání rozšiřovat. Pro srovnání sportovní kanál České televize ČT4 Sport odstartoval v době zahájení zimní Olympiády v Turíně v únoru roku 2006. V běžných dnech vysílal od 8:00 hodiny do půlnoci. Od ledna letošního roku vysílá nonstop 24 hodiny denně.



STV má zajištěno financování třetího okruhu jen na období Olympiády. Na zbývající část roku bude žádat stát o dotaci ve výši 100 miliónů slovenských korun. Pokud by veřejnoprávní televize nezískala státní dotaci, vysílání Olympiády ohroženo není, jen by Dvojka s třetím kanálem vysílal program z LOH společně. S dotací STV spojuje přesný počet hodin věnované slovenskému sportu - tedy sportovním událostem na Slovensku a sportovních akcí, na kterých se účastní slovenští sportovni. Letos to má být 950 hodin, příští rok 1800 a v roce 2010 až 2200 hodin vysílacího času. V letošním roce hodlá nový kanál odvysílat 1450 hodin sportu, připomíná Medialne.sk.

Sportovní kanál by neměl být posledním okruhem slovenské veřejnoprávní televize. V roce 2010 hodlá podle posledních informací spustit zpravodajský kanál a pojmout zpravodajství jinak než zatím jediná slovenská zpravodajská televize v zemi TA3. Podle dřívějších zpráv měl být čtvrtý program STV věnován dětem a vzdělávacím programům.

redakce





Reklama




Vybrané články