Quantcast

Thor 3 bude mít další slovenskou stanici - TV Agency

| Tisk

Na satelit Thor 3 norského satelitního operátora Telenor Satellite Broadcasting chce vstoupit další slovenská regionální televize - TV AGENCY. Slovenská Rada pro vysílání a retransmisi (RVR) na svém posledním zasedání udělila licenci stejnojmenné bratislavské společnosti na družicové vysílání a distribuci programu v digitálních kabelových sítích společnosti SATRO s.r.o. Bratislava.

TV AGENCY chce vysílat 24 hodiny denně. Základem vysílání televize mají tvořit cca 3 hodinové zpravodajsko-publicistické bloky ze Západoslovenského, Středoslovenského, Severoslovenského a Východoslovenského kraje (Mozaika, Spektrum, Žurnál, Fontána, Kaleidoskop, Panoráma, Prameň).

Studio TV AGENCY je umístěné v centru Bratislavy. Studio se skládá z vysílacího studia, odbavovacího studia, postprodukčního studia, newsroomu, prostor pro výrobu zpravodajsko-publicistických a jiných pořadů. Technologické vybavení televize dodá společnost ELVIA PRO SLOVAKIA, s.r.o. Společnost TV Agency byla do obchodního registru zapsaná dne 29.4.2008. Statutárním a zároveň jediným společníkem je Ivana Reptišová z Banské Bystrice.

plánované parametry TV AGENCY:
satelit: Thor 3 (0,8°W)
kmitočet: 12,399 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
kódování: žádné



Satelitní pozice okolo 1 stupně západně (0,8°W až 1°W) se stává atraktivním místem pro slovenské vysílatele. Atraktivitu pozici umocňuje především multiregionální satelitní platforma Digi TV působící v řadě zemí včetně České republiky a Slovenska. Vedle placených programů této služby může divák odtud přijímat dalších šest nekódovaných televizních stanic a několik rádií.

Přes Thor 3 vysílá volně lokální stanice TV Patriot a CE TV (Central European TV), nová katolická TV Lux, interaktivní kanál Televízo (dříve Nautik TV), hudební a herní stanice Music Box a dětský kanál Bebe TV, který zde vysílá volně díky konkurenční rumunské platformě Focus Sat na promo kanále této služby. Na 0,8°W se vysílají volně slovenská rádia Hornet Radio, Radio Kiss a Rádio Expres.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články