Quantcast

Kanál CS Link TV se stěhuje ze satelitu na internet

| Tisk

logo Televizní stanice CS Link TV určená k propagaci satelitního vysílání a televizních programů platformy CS Link ukončí k 10. srpnu 2008 své satelitní vysílání na Astře 1E a v budoucnu se bude vysílat jen prostřednictvím internetu.

"CS Link TV, služba určená k propagaci satelitní televize se zaměřením na příjem televizních programů platformy CS Link, informování o zařízeních pro příjem televize ze satelitu a digitalizaci televizního vysílání obecně, přechází plně k internetovému videostreamingu," uvedl ke změně distribuce Martin Janků ze společnosti Media Vision, která stanici provozuje.

"Internetové vysílání je dostupné na adrese www.cslinktv.cz. Kromě online vysílání bude k dispozici také archív dříve vysílaných pořadů, magazínů, instruktážních pořadů, apod," přibližuje obsah video portálu M. Janků a dodává, že "vysílání CS Link TV ze satelitu bude ukončeno 10. 8. 2008".

Kanál CS Link TV zahájil zkušební vysílání 19.10.2007 v 18:00 hodin. Program se vysílal free-to-air na satelitu Astra 1E v rámci paketu CS LINK denně od 6:00 do 22:00 hodin a přinášel pořady o satelitní technice - recenze přijímačů, instalace paraboly, duo LNB a mnoho dalšího. Vysílání bylo postupně doplněno o zpravodajství z řady moravských měst. Ve vysílání se před časem objevil i týdeník CS Link Magazín s aktuálním zpravodajstvím zejména o družicovém vysílání.

Technické parametry CS Link TV platné do 10.8.2008:
satelit: Astra 1E (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz


polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
vysílací čas: 6:00 - 22:00 CET

Po 10.8.2008 bude přes den satelitní kapacita po CS Link TV volná. Na uvolněné pozici se objeví nový kanál. Který to bude se čtenáři parabola.cz dozví z dalších článků.

V nočních hodinách od 22:00 do 6:00 hodiny na pozici CS Link TV vysílá český erotický kanál LEO TV, který je exkluzivně dostupný jen na kartách společnosti Gital. Změny kolem CS Link TV se programu LEO TV nedotknou.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články