Quantcast

CME potvrzuje licenci pro MTV Czech

| Tisk

logo Společnost CME (Central European Media Enterprises Ltd.) dnes oficiálně potvrdila, že podepsala mnohaletou smlouvu na spuštění hudební a lifestylové televize pod značkou MTV v České republice. MTV Czech se může vysílat nejenom v České republice ale také přes kabelové a satelitní platformy na Slovensku.

Start MTV Czech je naplánován na první polovinu roku 2009. Firma bude provozovat plně lokalizovaný 24 hodinový kanál s mezinárodní a lokální hudbou a programmingem určený pro mladé diváky. MTV Networks International (MTVNI) se dohodla se CME a TV Nova nabízet divákům mix lokální produkce, českou adaptaci formátů MTV a mezinárodní slavné formáty jako Pimp My Ride a Cribs s českými titulky. České MTV bude dostupné jako součást rodiny kanálů TV Nova přes terestrické a kabelové platformy.

"Česká republika byla pro nás prioritou po nějakou dobu a jsme potěšeni, že můžeme oznámit dohodu a rozšíření našeho strategického partnerství se CME. Bude to poprvé, kdy program MTVNI odstartuje v České republice, označuje skutečný milník v naší historii a další posílení naší značky MTV napříč střední a východní Evropou. Našim cílem je poskytovat nejlepší obsah napříč různými mediálními platformami a vytvořit hlavní zábavnou destinaci pro českou mládež," popsal Bhavneet Singh, Managing Director a Executive Vice President, Emerging Markets, MTVNI.

"Jsme napnuti, ze spuštění MTV v České republice. Naší silní partnerství s MTV rozšíří naši schopnost dodávat multikanálový obsah. Nyní máme 22 sítí napříč našimi trhy a těšíme se na spoluprráci s MTV v další expanzi," uvedl u podepsání kontraktu s MTVNI Michael Garin, Chief Executive Officer společnosti CME.

"Jsme potěšeni z příležitosti zahrnout MTV do skupiny kanálů TV Nova. Věříme, že MTV Czech doplní naši stávající portfolio kanálů, dodá našim divákům a zadavatelům reklam kompletní mediální nabídku. S digitalizačním procesem v České republice a na Slovensku budeme schopni nabídnout divákům další program skupiny kolem TV Nova, " řekl Petr Dvořák, generální ředitel TV Nova.

MTVNI provozuje celkem 26 tématických kanálů, 24 internetových portálů, jeden širokopásmový kanál a tři mobilní TV stanice. Podnik provozuje stanice MTV, VH1, Nickelodeon, Viva, Comedy Central ve střední a východní Evropě, Rusku, Africe a na Středním východě. MTVNI je vlastněný společností Viacom Inc.

CME provozuje 22 stanic, včetně placených TV kanálů, internetových portálů a dalších mediálních obchodů v sedmi zemích - Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Rumunsku, Slovensku, Slovinsku a na Ukrajině. Na tomto území žije celkem 97 milionů lidí.



České MTV nebude první českou hudební TV na trhu

Na českém a slovenském TV trhu působí od roku 2002 hudební a lifestylová česká stanice TV Óčko, slovenská hudební a interaktivní televize Musicbox a připravují se další. SPI International hodlá v příštím roce uvést na trh hudební Revolution TV pro mládež, Nostalgia Musica TV pro starší. Slovenská firma Telemone získala nedávno licenci na hudební stanici Musiq1.

České MTV místo MTV Europe

Po startu českého MTV bude z českých a slovenských kabelových sítí odstraněna stávající evropská mutace MTV, která se bude dále vysílat už jen v zemích Evropy, které nemají vlastní MTV (Albánie, Bulharsko, Řecko).

redakce





Reklama




Vybrané články