Quantcast

Anga Cable 2009: Technisat představí nové set top boxy

| Tisk

logo Přední německý výrobce set top boxů představí novou modelovou radu přijímačů pro přijem digitálního terestrického a satelitního vysílání pro řadu evropských trhů. Nové modely budou představeny na letošním veletrhu ANGA Cable ve dnech 26. až 28. května 2009 na stánku K9 v hale 10.2.

Nové set top boxy

Technisat získal celou řadu ocenění za předchozí modely set top boxů a návštěvníky ANGA Cable v Kolíně chce na stánku K9 v hale 10.2 překvapit novou řadou přístrojů. Firma uvede nové receivery pro ruské evropské trhy - speciálně pro příjem DVB-T uvede například TechniSat HDT4, DiGYBOXX T4 a DiGYBOXX T4 VA. Speciálně pro potřeby Velké Británie uvede na trh satelitní HD set top box HDFS pro příjem free-to-air platformy Freesat.

TechniSat HDT4

TechniSat HDT 4 je určený pro příjem volných a kódovaných programů digitálního terestrického vysílání ve standardním (SD a vysokém rozlišení v MPEG-4/AVC. Přístroj bude mít integrovaný dekodér Conax. OSD menu bude multijazyčné - anglické, maďarské, polské, slovinské, portugalské, litevské, lotyšské, ruské, estonské a rumunské. České či slovenské menu zde chybí. Přístroj bude podle lokalizací určen především pro Baltské země, Rusko a některé země východní Evropy.

TechniSat DiGYBOXX T4 VA

Model DiGYBOXX T4 VA nabídne příjem digitální terestrické televize (DVB-T a to volných i kryptovaných služeb v SD i HDTV (MPEG-4). Přístroj je určen pro DVB-T pay-tv platformu Boxer, která funguje ve Skandinávských zemích. Přístroj proto bude mít integrovaný dekodér systému Viaccess. OSD menu bude v pěti jazycích - anglické, švédské, norské, finské a dánské. Přístroj DiGYBOXX T4 VA bude vhodný i pro cestování (kempování atp.) díky možnosti napájení 12V.

TechniSat DiGYBOXX T4

Přijímač TechniSat DiGYBOXX T4 je určen pro sledování volných i kódovaných digitálních programů v DVB-T v SD i vysokém rozlišení (MPEG-4). Přístroj je určen pro francouzský trh. DiGYBOXX T4 je vybaven USD rozhraním pro připojení externího hard disku s možností záznamu zvoleného programu.

TechniSat HDFS

TechniSat HDFS je satelitní digitální HD receiver určený pro příjem britské volně vysílané platformy Freesat. Přístroj dokáže přijímat programy ve standardním rozlišení (SD) i v high-definition TV (HD). Specifikace Freesat nabízí speciální programový průvodce (EPG), interaktivní služby (červené tlačítko) využitím MHEG-5 a umožňuje příjem HD programu ITV HD. Model HDFS umožňuje přehrávat filmy, hudbu, obrázky z externího USB zařízení, paměťové karty a Compact Flash nebo prostřednictvím PC přes port Ethernet. Uživatel přijímače může sledovat i další satelitní pozice (podpora DiSEqC).

Freesat je free-to-air satelitní platforma, společný projekt BBC a ITV. Služba odstartovala před rokem a v současné době nabízí před 80 TV a R programů, včetně stanic ve vysokém rozlišení BBC HD a ITV HD.



Televizory IDTV TechniSat

Technisat v roce 2005 zahájil ve Stassfurtu produkci televizorů pro příjem digitálního vysílání. Na Anga Cable budou představeny nejnovější modely.

Nové televizory Technisat budou vybaveny úhlopříčkami 32, 40 a 46 palců a budou mít integrovaný duální HDTV multituner. Ty umožní příjem digitálních programů přes satelit (DVB-S), kabelovou síť (DVB-C) a terestricky (DVB-T), včetně příjmu HDTV stanic bez nutnosti vlastnit jakýkoliv dodatečný receiver. Většina modelů televizorů TechniSat bude mít integrovaný hard disk jako standard, což umožní uživatelům zaznamenávat z analogového i digitálního vysílání. Integrovaný twin tuner umožní divákům ve stejný okamžik nahrávat jeden program a jiný pořad nahrávat. Technisat myslí i na přírodu a v pohotovostním stavu (stand-by) budou spotřeba televizorů menší než 1W.

redakce





Reklama




Vybrané články