Quantcast

Některé nové programy budou na CS Linku i Skylinku

| Tisk

logo Provozovatelé satelitních platforem CS Link a Skylink společně nabídnou na podzim svým zákazníkům některé nové programy - to znamená některé nové stanice se objeví jak na kartách Skylink, tak i na přístupových kartách CS Link. Je to výsledkem dohody obou distributorů, kteří mají zájem nabídnout svým divákům tytéž programy.

"Po intenzivních jednáních, které jsme iniciovali a vedli se Skylinkem, jsme nyní dospěli k precedentní dohodě, která přinese užitek oběma platformám i uživatelům," říká serveru parabola.cz Daniel Klička, výkonný ředitel společnosti Media Vision a dodává: "Nemá smysl uplinkovat stejné programy dvakrát, nyní konečně využijeme transpondérovou kapacitu efektivněji, tzn. pro další programy."

Se společností Media Vision, provozovatelem služby CS Link, dlouhodobě spolupracuje konkurenční Skylink. Ten od Media Vision má pro své zákazníky programy TV Nova a HBO. "Ano, s CS Linkem spolupracujeme delší dobu a jednáme o rozšíření této spolupráce o další programy," potvrzuje webu parabola.cz Jaromír Glisník ze společnosti TradeTec, která se spolupodílí na Skylinku.

logo O které společné programy půjde? "V této chvíli bych nerad specifikoval, které programy budeme vysílat společně. Jednání ještě probíhají," konstatoval webu za Media Vision Daniel Klička. Stejná odpověď je i od TradeTec. "Informace budou zveřejněny v nejbližších dnech," říká za TradeTec Jaromír Glisník.



Společné rozšíření nabídky CS Linku a Skylinku nic jiného neznamená. Obě firmy jako konkurenční subjekty a platformy mají svoji obchodní a cenovou politiku. Programy obě satelitní sítě nabízejí na družicích Astra (23,5°E).

Spolupráce v oblasti výměny programů existuje také v zahraniční. Stejným způsobem si vyměňují programy například platformy v Polsku (Cyfrowy Polsat, Cyfra+ a N). Cílem je nejenom snížit náklady za distribuci programů ale také efektivně využít omezené kmitočtové pásmo, které je k dispozici.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články