Quantcast

České MTV a Rádio Beat mají satelitní licenci

| Tisk

logo Česká verze hudební a lifestylové televize pro mladé MTV má zelenou. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém 15. zasedání, které se konalo 8. září 2009, udělila společnosti CET 21, spol. s.r.o. satelitní licenci pro program pod názvem MTV. Licence platí 12 let s rozsahem vysílání na území České republiky a Slovenska.

Česká mutace MTV zahájí vysílání 29. listopadu 2009 a bude šířena prostřednictvím kabelových, satelitních a IPTV platforem. Po stanicích Nova Sport a Nova Cinema se stane třetím tématickým kanálem rodiny programů TV Nova. Česko-slovenské MTV bude v pořadí již 69. kanálem MTV.

MTV bude vysílat 24 hodiny denně a zaměří se především na mladší cílovou skupinu. Diváci se dočkají zahraniční i domácí tvorby a zábavních programů. MTV pro Česko a Slovensko bude šířeno přes satelit a vysíláno jako placený kanál (podobně jako Nova Sport).

MTV se poprvé veřejnosti představí v pátek 27.11.2009 - tedy dva dny před startem - koncertem britské kapely Prodigy a o den později desátým ročníkem závodů ve freestyle motokrosu Gladiator Games.

České MTV na trhu nahradí stávající program MTV Europe. Nové MTV bude konkurovat televizi Óčko, které je od srpna dostupné jen na satelitu, kabelu a IPTV.



logo Český regulátor na svém posledním zasedání také udělil satelitní licenci společnosti BROADCAST MEDIA, s.r.o. pro satelitní vysílání programu Rádio Beat s územním rozsahem Česká republika. Rádio Beat vstoupilo do satelitní platformy CS Link koncem července s promo smyčkou. Začátkem srpna bylo zahájeno neveřejné kryptované vysílání. Cílem bylo zajistit distribuci signálu na poměrně rozsáhlou síť VKV/FM vysílačů po celém Česku. Rozhodnutí Rady umožní šířit program přes satelit i do satelitních domácností.

Rádio Beat vysílá prostřednictvím paketu CS Link na satelitu Astra 1G (23,5°E), na kmitočtu 11,876 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Signál je kódován systémem CryptoWorks (CAID 0D0F). Rádio Beat se stane vůbec prvním českým komerčním rádiem, který nabídne příjem svého programu ze satelitu.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články