Quantcast

CS Link: Přeladění: Cinemax už jen na novém kmitočtu

| Tisk

logo Poslední etapa přeladění v letošním roce je tady. Společnost Media Vision ukončila paralelní distribuci programu Cinemax na satelitní platformě CS Link . Souběžné šíření probíhalo šest dnů - od pondělí 23.11. do soboty 28.11.2009. Cílem bylo usnadnit divákům přeladění jejich set top boxů na nové parametry.

Přeladění na straně diváků je poměrně jednoduchý proces. V menu Instalace vybere uživatel správný satelit u kterého zadá níže uvedené parametry. Satelitní set top box najde také programy TV Public, Minimax, Leo TV, TV Nova a další programy.

technické parametry:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kódování (CA systém): CryptoWorks
přístupové karty: CS Link (CAID 0D0F)



Cinemax je kanál pro opravdové milovníky filmu. Svým divákům přináší kultovní snímky z produkce předních filmových studií a nezávislých distributorů. Program je plně lokalizován do českého jazyka formou dabingu nebo DVB titulků. Diváci Cinemaxu si mohou vysílané filmy vychutnat i v oroginálním jazyce zvolením příslušného audio tracku na svém přijímači.

Harmonogram přesunů programů je v letošním roce u svého konce. Další změny jsou naplánovány na příští rok. K 31.1.2010 bude ukončena distribuce programu TV Nova na kmitočtu, kde nyní vysílá program Cinemax. Přesuny několika programů v horizontu dvou měsíců se podařilo vytvořit satelitní multiplex programů TV Nova (freq. 12,070 GHz, pol. H), který k dnešnímu dni obsahuje stanice TV Nova, Nova HD, Nova Sport, Nova Cinema a MTV.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články