Quantcast

UPC Direct ukončil vysílání Nat Geo v polštině

| Tisk

logo Společnost UPC DTH S.a.r.l., provozovatel středoevropské satelitní placené televize UPC Direct, ukončila šíření audio stopy v polském jazyce u programu National Geographic Channel. Změna byla provedena na obou satelitních systémech Astra i Thor.

Audio track v polštině u National Geographic Channel byl obohacením služeb pro zákazníky platformy zejména v České republice a na Slovensku zejména z důvodu absence českého dabingu stanice. Kanál vysílá veškeré pořady s DVB i teletextovými titulky v českém jazyce. Ne každý divák ale chtěl sledovat pořady v angličtině s českými titulky. Titulky nejsou v Česku a na Slovensku příliš populární.

Provozovatel stanice National Geographic Channel dokončuje přípravy na spuštění českého dabingu stanice. Odpadnou tím i stávající problémy s lokalizací a šířením titulků. Program zvýší svoji hodnotu u svým diváků. UPC Direct jako jediná satelitní platforma je již připravena na šíření českého dabing NGC - program již obsahuje CZE audio track (zatím s anglickým zvukem).

Signál stanice National Geographic Channel je v paketu UPC Direct určen jak pro DTH, tak i jako distribuční pro další kabelové, satelitní a IPTV operátory. Oficiálně je k dispozici na satelitu Astra 1M, pozice 19,2 stupně východně.

technické parametry:

* Astra 1M (19,2°E), freq. 12,304 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S, CA CryptoWorks + Nagravision.

Neoficiální testovací vysílání UPC Direct probíhá na družici Thor 3 (0,8°W):



* Thor 3 (0,8°W), freq. 11,727 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S, CA CryptoWorks + Nagravision.

UPC Direct začne nabízet komerčně služby z nové pozice 0,8°W ze satelitů Thor 5 a Thor 6 od začátku května 2010. S rozšířením nabídky programů v českém a slovenském jazyce dojde i ke spuštění stanic ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Podle neoficiálních informací budou v nabídce ČT HD i Nova HD a řada placených kanálů.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články