Quantcast

CS Link: Country rádio přešlo na volné vysílání

| Tisk

logo České Country rádio je od dnešního dne šířeno volně ( FTA). Společnost Media Vision, poskytovatel satelitní kapacity CS Link , dnes odkódovala satelitní modulaci stanice. Signál stanice doposud sloužil jen jako distribuční trasa pro terestrické VKV vysílače na území České republiky. Podle informací Media Vision je volmné vysílání již trvalé. Díky tomu mohou satelitní poslochači sledovat pořady jedné z úspěšných českých rozhlasových stanic.

Country Rádio je vůbec první soukromou rozhlasovou stanicí s country. Rádio bylo založeno v srpnu 1991. Stanice se zaměřuje na country, folk, hudbu 60. let, spirituál a gospel, trampskou hudbu, bluegrass, hudbu skotskou, irskou, australskou, klasický rock ń roll, jižanský rock a další. Zhruba 70 procent vysílacího času tvoří česká produkce. Country Rádio vysílá prostřednictvím sítě VKV/FM vysílačů v Čechách a dále pak na středních vlnách. Síť vysílačů se postupně rozšiřuje.

Na platformě CS Link se Country Rádio spolu s regionální verzí Rádio Beat Morava objevilo 10.6.2010. Od počátku bylo zu legislativních důvodů vysílání opatřeno systémem podmíněného přístupu CryptoWorks a vysílání bylo dostupné jen na VIP kartách CS Link.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,070 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S


modulace: QPSK
CA systém: žádný (FTA)

programová služba: Country Rádio
service ID: 13150
audio PID: 3329

V multiplexu CS Link zůstává Rádio Beat Morava nadále kryptované. Vysílání se neliší od mutace pro Čechy (kromě reklamy).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články