Quantcast

Benelux: Astru 23,5E přijímá 740 tisíc domácností

| Tisk

logo Společnost SES Astra dnes oznámila, že zvýšila svůj technický dosah z orbitální pozice 23,5 stupně východně na trzích Beneluxu o více než 200 tisíc domácností na celkových 740 tisíc. To představuje impozantní růst o téměř 40 procent.

SES Astra nabízí v zemích Beneluxu příjem programů ze dvou orbitálních pozic 19,2°E a 23,5°E, které mohou být přijímány jednou parabolou. Satelity SES Astra v zemích Beneluxu celkově přijímá více než jeden milion domácností.

Podle nového průzkumu SES ASTRA Satellite Monitor 2010 (Satelitní monitoring SES Astry) dosah pozice 23,5°E se v Belgii zvýšil na 240 tisíc domácností, v sousedním Nizozemí na 480 tisíc, což představuje 80 procent všech tamních satelitních domácností. Rok po startu RTL Luxembourg na satelitní pozici 23,5°E si novou pozici naladilo dalších 20 tisíc nových domácností v Lucembursku.

Rychlý růst Astry na pozici 23,5°E v Nizozemí a Belgii byl v roce 2010 podpořen zahájením dalších programů ve vysokém rozlišení (HDTV) společností M7 Group, vlastníka platforem Canal Digitaal a TV Vlaanderen. V říjnu 2010 belgický telekomunikační provider Mobistar úspěšně odstartoval hybridní satelitní/DSL paket, včetně různých kanálů dostupných přes satelitní systém Astra.

Průzkum ASTRA Satellite Monitor také potvrdil vedoucí pozici HDTV tím, že 30 procent holandských domácností je vybaveno pro příjem HD vysílání. Ve srovnání s jinými infrastrukturami má satelit zdaleka největší podíl v příjmu HD vysílání.

Norbert Hölzle, obchodní ředitel společnosti SES Astra k tomu řekl: "Výsledek Satellite Monitor potvrzuje, že za pouhé čtyři roky se Astra 23,5°E plně etabloval jako vedoucí satelitní pozice pro region Beneluxu a to jak pro digitální, tak i HD televizi."



Společnost M7 Group stále více podporuje příjem programů z pozice 23,5°E a to zejména tím, že některé své SD programy přesunula z hlavní pozice 19,2°E z MPEG-2 na 23,5°E do MPEG-4/H.264.

Na pozici 23,5°E vysílají i domácí platformy CS Link a Skylink.

redakce





Reklama




Vybrané články