Quantcast

CETV na novém transpondéru Thor 6

| Tisk

logo Slovenská regionální stanice CETV (Central Europe Television) dnes 1.4.2011 zahájila vysílání na novém transpondéru satelitu Thor 6 (0,8°W). Vysílání je i nadále šířeno formou FTA.

CETV se vysílá z DVB-S multiplexu, kde najdeme i další slovenské televizní a rozhlasové stanice - Musiq1, TV Lux, Music Box Slovakia (McBox), TV Patriot a dále rádia Expres (6 mutací), FUN (5 regionálních mutací), Hornet, Hit FM, Rádio One, Rádio Európa 2 Sever a Rádio Európa 2 Východ. V případě rádií Express (programová verze Bratislava, Západ, Stred, Východ, Žilina) a FUN (verze 1 až 5) jsou distribuční signály vysílány ve formátu HE AAC (High-Efficiency Advanced Audio Coding) a pro příjem těchto signálů je zapotřebí přijímač, který tento audio formát podporuje.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,919 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8


norma: DVB-S
modulace: QPSK
service ID: 4012
video PID 522
audio PID 660
CA systém: žádný (FTA)

CETV (TV Central) patří k největším regionálním televizím na Slovensku. Stanice přináší vlastní zpravodajské a publicistické relace, dále informace z politiky, ekonomiky, kultury, sportu a mnoha dalších oblastí společenského dění. CETV vysílá 24 hodiny denně. Program je sestaven do šesti čtyřhodinových bloků.

redakce





Reklama




Vybrané články