Quantcast

Česká TV stanice STIL získala satelitní licenci

| Tisk

Přes satelit může vysílat další česká stanice. Český regulátor Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním 8. zasedání rozšířila licenci společnosti TPMC na šíření stanice STIL prostřednictvím družice.

Plzeňská společnost TPMC získala licenci k provozování televizního kanálu STIL TV prostřednictvím kabelových systémů MMDS již v lednu 2008. Nyní vysílatel požádal o rozšíření licence pokrývající i satelitní distribuci. Rozšířená satelitní licence STIL pokrývá Českou republiku a Slovensko.

STIL podle licence vysílá 17 hodin programu denně (od 7:00 do 24:00 hodin) teleshoppingový program určený všem věkovým skupinám televizních diváků.

STIL TV nabízí program sestavený z pravidelně se opakujících programových bloků, které tvoří lifestylové zpravodajství a 4 specificky obsahově zaměřené tématické okruhy. Cílem stanice je přinášet divákům i zajímavosti ze života jednotlivých regionů České republiky.

Obsah stanice STIL TV je strukturován do čtyř tématických okruhů - cestování, sport a motorismus, domácnost a hobby, životní styl.



Na posledním zasedání regulátor vyhověl společnosti TPMC a upravil ji licenční podmínky - programová skladba bude obsahovat interaktivní formáty, které budou naplňovat definiční znaky přímé nabídky k prodeji (teleshoppingový obsah). Zároveň se označení programu mění ze STIL TV na STIL.

RRTV zároveň informuje slovenského regulátora Radu pro vysílání a retransmisi (RVR) na jejíž území může být vysílání televize STIL poskytováno se základní programovou specifikací: teleshoppingový program v češtině určený všem věkovým skupinám televizních diváků.

redakce





Reklama




Vybrané články