Quantcast

ORF3 a ORF Sport Plus odstartují ve středu 26.10.2011

| Tisk

logo Rakouská veřejnoprávní ORF uvede ve středu na trh dva nové tématické kanály - sportovní ORF Sport Plus a kulturní a informační kanál ORF3. Oba budou vysílat přes satelit Astra (19,2°E).

"Spuštění dvou nových 24 hodinových tématických kanálů je mezníkem ve vývoji veřejnoprávního média a jedním z důležitých programových projektů," uvedl před spuštěním dvou nových kanálů pod značkou rakouského veřejnoprávního vysílatele generální ředitel ORF Alexander Wrabetz.

Start nových kanálů ORF se několikrát odkládal kvůli podmínkám, které dostala ORF pod tlakem rakouských komerčních kanálů. Rakouská veřejnoprávní televize nesmí používat cross promotion na ORF1 a ORF2, nesmí kanály propagovat v tisku. Dále má velmi omezené možnosti na nových stanicích vysílat reklamu.

Kanál ORF3 je založen na čtyřech programových pilířích - kultuře / náboženství / lidové kultuře a regionalismu, rakouských soudobých dějinách a aktuálním dění, informacích a evropské integraci, umění a kultuře.

ORF3 a ORF Sport Plus budou vysílat přes satelitní systém Astra na pozici 19,2°E. Kanál ORF3 přímo na dosavadní kombinované pozici TW1/ORF Sport Plus. Se startem ORF3 končí vysílání turistického FTA kanálu TW1 a volné vysílání ORF Sport Plus jako programový blok. Vzhledem k tomu, že ve středu 26.10.2011 v době startu nových kanálů je v Rakousku státní svátek, došlo k zakódování programová pozice TW1/ORF Sport Plus na které bude od středy vysílat ORF3 již dnes. Tato pozice pro nový kanál byla zvolena zejména kvůli seniorům, aby získali bezproblémový přístup k nové stanici.

ORF Sport Plus bude vysílat různé sporty jako je tenis, házená, volejbal, stolní tenis, plavání, cyklistika, fotbal a sport pro tělesně postižené. Důraz bude kladen na sportovní události v Rakousku. Program bude založen na programových blocích, hlavní program bude od 20:15 do 23:15 hodiny, který bude během týdnu několikrát v různých časech opakován.

ORF Sport Plus, jak již bylo uvedeno, vysílal doposud FTA jako programový blok na TW1. Nyní se to změní. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně na samostatné programové pozici na novém transpondéru ORS ale zakódovaně. K nové stanici budou stejné podmínky jako k ostatním programům ORF.

technické parametry:

satelit: Astra 1KR (19,2°E)
kmitočet: 11,244 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK

kanál: ORF Sport Plus
service ID: 13221
video PID: 2210
audio PID: 2211 německy
CA systém: Irdeto, CryptoWorks, Nagravision, Betacrypt, Videoguard

satelit: Astra 1KR (19,2°E)
kmitočet: 12,663 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK



kanál: ORF3
service ID: 13101
video PID: 1010
audio PID: 1011 německy
CA systém: Irdeto, CryptoWorks, Nagravision, Betacrypt, Videoguard

ORF3 a ORF Sport Plus budou z důvodu vysílacích práv zakódovány a dostupné na kartách ORF Digital a také pro abonenty platformy Sky Austria. FTA zůstane z televizí ORF jen kanál ORF2 Europe, což je výběr z pořadů ORF2, které může veřejnoprávní televize vysílat do celé Evropy.

redakce





Reklama




Vybrané články