Quantcast

Bezdrátová kabelovka HD signal odstartuje 1.3.2012

| Tisk

Na českém trhu začne poskytovat svoji placenou televizi ve vysokém rozlišení (HDTV) další operátor. Společnost SELF servis spustí k 1. březnu svoji placenou službu pod názvem HD SIGNAL. Zhruba v polovině ledna bylo spouštěno testovací vysílání HD SIGNAL, které může nyní přijímat kolem 1500 domácností. Provozovatel služby očekává, že služba si získá popularitu a další klienty, kteří vyhledávají kvalitní příjem televizních programů, včetně stanic v HD rozlišení.

HD SIGNAL pracuje v pásmu DVB-MT, označovaném jako MMDS, na frekvencích od 2,252 až 2,3 GHz. V provozu je šest televizních multiplexů, které je možné zachytit do vzdálenosti až cca 20 km od vysílače. Pro příjem je nutná přímá viditelnost na vysílač, speciální anténa s konvertorem do pásma UHF, ve kterém je TV signál zařazen do společného anténního rozvodu.

Kde se vzala služba HD SIGNAL?

Nová platforma HD SIGNAL využívá infrastrukturu vybudovanou pro placenou službu SPRAY TV. Tato služba skončila začátkem ledna 2012 z důvodu nezájmu zákazníků o tento produkt. Ačkoliv se jednala o bezesporu zajímavou službu a alternativu k ostatním operátorům, nedokázala ani oslovit potencionální diváky - provozovatel neměl žádný marketingový nástroj jako je výměna karet, přeladění, přechod na jiný systém podmíněného přístupu, takže se o službě prakticky nepsalo.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ:
* Spray TV - základní technické informace
* Na český trh vstupuje nová placená televize Spray TV


obrázek

Obrázek č. 1 - Mapa s umístěním vysílačů po republice

HD Signal využívá stejné kóty a vysílače jako původní SPRAY TV - tedy Praha - Casablanca, Praha - Kamenická ulice, Plzeň - komín bývalé papírny, Jihlava - areál Nemocnice, Brno - Hády, Olomouc - Vodojem a Ostrava - Dům vodohospodářů.


Video - Instalace služby HD Signal

Programová nabídka a ceny

V názvu placené služby jsou písmena HD - je tedy jasné, jakým směrem se chce HD Signal v porovnání s původní SPRAY TV vydat. Služba HD Signal poskytuje jeden placený balíček s osmi HD a osmi SD programy.

Mezi HD kanály jsou Discocery HD Showcase, Animal Planet HD, MTV Live HD, Nova Sport HD, duck tv HD, HBO HD a také ČT HD (ČT1 HD) a Nova HD. V SD nabídce operátora jsou HBO2, HBO Comedy, Leo TV, Musiq1, Markíza JOJ, Sport 1 a Nickelodeon. Vedle těchto stanic může divák podle místních podmínek přijímat i programy z DVB-T (ČT1, ČT2, ČT4, ČT24, Nova, Nova Cinema, Prima Family, Prima Cool, Prima Love, TV Barrandov a TV Óčko).

Z nabídky placených HD kanálů stojí za pozornost zařazení filmového kanálu HBO HD do jednoho balíčku s ostatními programy. Technická kvalita poskytovaných stanic je výborná - provozovatel pracuje s video bit raty cca 15 Mbit/s - datové toky nejsou ořezávány. Divákům poskytuje nejlepší možnou technickou kvalitu.

HD kanály HBO HD, Animal Planet HD a Discovery HD Showcase a SD stanice HBO2, HBO Comedy a Nickelodeon HD jsou poskytovány s volitelnými jazykovou stopou - v češtině a angličtině. Duální zvuk ocení nejen náročnější televizní diváci ale i zájemce o zdokonalování ve světovém jazyce.


obrázek

Obrázek č. 2 - Programová nabídka HD Signal

8 HD + 8 SD stanic poskytuje HD Signal za poplatek 399 Kč měsíčně (včetně DPH). Zájemci o příjem na druhém a třetím televizoru v domácnosti zaplatí 519,-, resp. 639 Kč. Provozovatelem služby je SELF servis. Poskytovatelem služby je obchodní partner firmy, který uzavírá smlouvu s koncovým zákazníkem.




obrázek

Obrázek č. 3 - Podmínky pro příjem HD Signal

HD Signal používá systém podmíněného přístupu Conax. Karta je párována s dekodérem.

Po skončení testovacího vysílání HD Signal k 1.3.2012 dostanou všichni zákazníci možnost si objednat za velmi příznivou cenu službu HBO GO - stream HBO, přístup do videotéky s cca 100 filmy s týdenní obměnou 1/4 fiomů, cca 50 seriálů, dokumenty a vlastní produkci HBO.

Podrobnosti o službě HD Signal najde zájemce na stránkách www.hdsignal.cz.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články