Quantcast

CET21 může spustit Nova News a TV Fanda

| Tisk

Společnost CET21 může rozšířit portfolio svých tématických kanálů o zpravodajskou televizi Nova News a kanál pro muže TV Fanda. Rozhodla o tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání.

Nova News bude přinášet zpravodajství, publicistiku, zábavní pořady vlastní výroby. Kanál bude vysílat na internetu 18 hodin denně.

Český regulátor médií také dal zelenou žádosti CET21 na přejmenování programu Kanál 5 na "fanda". Změna se týká terestrického i kabelového vysílání.

CET21 bude také moci šířit svůj kanál na satelitu. Společnost požádala i o satelitní licenci. Stanice by se mohla objevit v nabídce Skylink. Jaromír Glisník, předseda představenstva společnosti M77 Group, která platformu provozuje, již webu parabola.cz potvrdil, že s vysílatelem vede jednání ohledně zařazení TV Fanda do nabídky.

Podle licenčních podmínek bude program zaměřen převážně na sport, dramatickou tvorbu a dokumentární tvorbu, zejména americké provenience a to akční, kriminální a sci-fi žánr.



Sportovní pořady na TV Fanda budou zaměřeny především na populární sporty jako je fotbal, hokej a motorismus. Stanice bude vysílat 18 až 20 hodin programu denně v českém jazyce.

Nová stanice TV Fanda musí alespoň na terestrice a kabelu odstartovat do 23.8.2012. Do té doby ji platí původní licence, kterou získala na program s pracovním názvem TV Fanda v létě loňského roku.

redakce





Reklama




Vybrané články