Quantcast

Olympiáda bude na ČT2 a ČT4. ČT2 HD dočasně nahradí stávající ČT1 HD

| Tisk

Olympijské přímé přenosy a záznamy bude Česká televize (ČT) vysílat na programech ČT4 a ČT2 denně od 10:00 hodin do půlnoci. V průběhu noci a rána následujícího dne bude vysílat vybrané reprízy. Informovala dnes o tom ČT.

Olympiáda v HD na obou programech

Česká televize nabídne divákům a vyznavačům sportu prvotřídní kvalitu i v oblasti technologií, přenosy z olympijských her bude přenášet v HD kvalitě na programech ČT2 HD a ČT4 HD. Program ČT HD bude přechodně šířit místo stávajícího programu ČT1 HD olympijské vysílání ČT2 HD. Změna bude automatická - diváci nebudou muset své set top boxy přelaďovat.

Satelitní HDTV šíření

Ze satelitu Astra 3B na pozici 23,5°E v rámci programu ČT4 HD a programu ČT2 HD, který od půlnoci 28. července nahradí současně šířený program ČT1 HD. Příjem těchto programů je umožněn pouze divákům na území České republiky pomocí registrovaných přístupových karet.

Podobná změna - náhrada ČT1 HD za ČT2 HD - proběhne i v placené satelitní televizi freeSAT na družici Thor 6 (0,8°W).



Pozemní HDTV šíření

V zemské digitální síti DVB-T na kmitočtech a v dosahu vysílačů sítí multiplexu 3 a multiplexu 4. Stejně jako u satelitního šíření dojde po dobu her ke změně kanálu ČT1 HD na ČT2 HD. Pro příjem zemského vysílání je nutný přijímač (set top box) pracující v normě MPEG-4.

Kabelové a IPTV šíření

V sítích kabelových operátorů, kteří s ČT uzavřeli smlouvu na retransmisi HD programů ČT.

redakce





Reklama




Vybrané články