Quantcast

Multiplex 4 rozšířil pokrytí - nové vysílače v Teplicích a Rakovníku

| Tisk

logo Další významné rozšíření pokrytí celoplošného digitálního terestrického vysílání doznal multiplex 4. Společnost Digital Boradcasting spustila vysílače v Teplicích a Rakovníku. Nové vysílače zlepší pokrytí oblastí Teplicka a Mostecka a také středních Čech.

V úterý 13.11.2012 byl uveden do provozu multiplex 4 z vysílače Rakovník. "Spuštěno bylo vysílání v plném provozu ze stanoviště Rakovník - Louštín, a to na kanálu 44, s vyzářeným výkonem 32 kW," informoval dnes o tom Radim Pařízek ze společnosti Digital Broadcasting.

"Zároveň byl uveden do provozu vysílač Teplice – vodárna, kanál 30, s vyzářeným výkonem 10 kW. Vysílač v Rakovníku výrazně rozšíří pokrytí Středočeského kraje, vysílač v Teplicích pokryje signálem oblast Teplicka a Mostecké kotliny," doplňuje.

"Protože se jedná o spuštění zcela nových kanálů, bude většinou nutné, tyto kanály na přijímači naladit; nejjednodušším způsobem je spuštění automatického ladění.
Zároveň bylo rozšířeno pokrytí v Karlovarském kraji - v oblastech Ostrova nad Ohří, Jáchymova a Kadaně, a to z vysílače Karlovy Vary - Všeborovice
," říká jednatel Digital Broadcasting.


obrázek

▲ mapa č. 1 - Pokrytí multiplexu 4 z vysílače Teplice, K30


obrázek



▲ mapa č. 2 - Pokrytí multiplexu 4 z vysílače Rakovník, K44

Celoplošný multiplex obsahuje programy TV FANDA, TV Pohoda a test TV Inzert v MPEG-2/SD. Majitelé modernějších set top boxů či televizorů mohou sledovat v této síti i programy Nova HD a ČT HD (ČT1 HD).

redakce





Reklama




Vybrané články