Quantcast

Óčko hity a Active TV s DVB-T licencí

| Tisk

logo Na českém trhu mohou působit dva nové tématické televizní programy - hudební stanice Óčko hity a teleshoppingový kanál Active TV. Oba projekty získaly licenci pro digitální terestrické vysílání (DVB-T) od regulátora RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání), která o požadavcích subjektů rozhodla na svém 7. zasedání konaném 9.4.2013. Udělené licence platí 12 let.

Společnost Stanice O, a.s. získala licenci pro novou programovou službu Óčko hity. Podle specifikace půjde o hudební kanál, který bude vysílat 24 hodiny denně na území České republiky. Půjde tak o druhý kanál společnosti. Subjekt již provozuje známou hudební televizi Óčko.



Regulátor také udělil licenci společnosti TV CZ s.r.o. k provozování programu s názvem ACTIVE TV. Podle licenčních podmínek půjde o teleshoppingovou a reklamní televizí vysílající 24 hodiny denně na území České republiky.

O umístění do celoplošných DVB-T multiplexů bude zřejmě velký boj. V současné době jsou volné poslední pozice v multiplexu 3 a multiplexu 4. Ten první provozuje společnost Czech Digital Group (CDG) a druhý Digital Broadcasting (DB).

redakce





Reklama




Vybrané články