Quantcast

Multiplex 4 pokryje i Blansko, Klatovy a Šumperk

| Tisk

logo Celoplošný multiplex 4 se může rozšířit do dalších lokalit. Signál DVB-T sítě 4 nově budou moci přijímat diváci v Blansku, Klatovech a Šumperku a okolí těchto měst. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) přidělil společnosti Digital Broadcasting, provozovateli multiplexu 4, další kmitočty pro dokrývače.

Nejsilnější dokrývač bude umístěn v Jihomoravském kraji v Blansku - Veselicích. Dokrývač v nadmořské výšce 582 metrů bude pracovat na K44 (658 MHz) s horizontální polarizací a výkonem 501 Watt. Dokrývač bude pracovat v SFN s vysílači a dokrývači Olomouc - Slavonín a Jeseník - Zlatý Chlum.

Na stejném vysílacím kanále (K44) bude pracovat i dokrývač Klatovy - Doubrava v Plzeňském kraji. Dokrývač v nadmořské výšce 709 metrů bude pracovat s výkonem 251 Watt ERP. I u tohoto dokrývače bude použita horizontální polarizace.



Multiplex 4 zlepší pokrytí o Olomouckého kraje. ČTÚ firmě přidělil dokrývač Šumperk - Háj. Vysílač umístěný na rozhledně Háj v nadmořské výšce 633 metrů bude pracovat na K42 (642 MHz) s horizontální polarizací a výkonem 251 Watt ERP.

Na konci minulého měsíce pokrýval svým signálem multiplex 4 celkem 91,3 procent obyvatelstva. Do konce tohoto roku chce provozovatel navýšit pokrytí na 95 procent. Multiplex 4 šíří programy skupiny NOVA (TV Fanda, TV Smíchov, TELKA, Nova Cinema) a POHODA (RELAX, REBEL) a v některých regionech i stanici Inzert TV.

redakce





Reklama




Vybrané články