Quantcast

Multiplex 4 odstartoval z vysílače Pardubice - Slatiňany

| Tisk

logo Signál z multiplexu 4 mohou diváci v Pardubickém kraji přijímat z dalšího vysílače. Společnost Digital Broadcasting uvedla do testovacího provozu vysílač Pardubice - Slatiňany, který je v podobném směru jako je vysílač Pardubice - Krásné, který šíří 3 hlavní multiplexy.

Znamená to, že relativně bez větších změn přijímací antény mohou diváci přijímat další programy, které jim přináší alternativní poskytovatel signálu digitálního pozemní televize (DVB-T).

Většina území Královéhradeckého a Pardobického kraje je již pokryta dříve spuštěnými vysílači a to Hradec Králové - Chlum (K45/H, 10 kW), Ústí nad Orlicí (K45/H, 10 kW) a Svitavy - Hřebečov (K45/H, 5 kW) spolu s dokrývači Náchod - Dobrošov (K44/H, 158 W) a Trutnov - Šibeniční Vrch (K45/H, 158 W). Nicméně pro uživatelský komfort spustila vysílač další, který má provozovateli přinést další diváky.

Vysílač Pardubice - Slatiňany patří mezi vysílače společnosti Digital Broadcasting vyššího výkonu. Vysílač pracuje na K48 (690 MHz) s horizontální polarizací a výkonem ERP 19.952 Watt. Firma umístila vysílač do oblasti 265 metrů nad mořem.

technické parametry multiplexu 4:

kanál: 48
kmitočet: 690 MHz
polarizace: horizontální
vysílač: Pardubice - Slatiňany
nadmořská výška: 265 metrů


max ERP: 19952 W

Multiplex 4 šíří programy skupiny NOVA (Nova Cinema, TV Fanda, TV Smíchov, TELKA) a POHODA (Relax, Rebel). Provozovatel si dal za cíl do konce letošního roku zvýšit pokrytí na 95 procent populace ČR.

redakce





Reklama




Vybrané články