Quantcast

V Polsku vzniká obdoba Déčka - TVP ABC

| Tisk

logo Na polském trhu brzy zahájí vysílání nový bezplatný kanál pro děti polského veřejnoprávního vysílatele TVP (Telewizja Polska) - TVP ABC. Půjde o obdobu české stanice Déčko (ČT:D) veřejnoprávního vysílatele. Start nové stanice TVP ABC je naplánován na 15.2.2014 na 17:00 hodin.

Od počátku bude stanice dostupná v rámci polského DVB-T multiplexu 1 (MUX 1). Stanice se může objevit v nabídkách polských kabelových a satelitních operátorů. Jejich seznam zatím není k dispozici.

Polská veřejnoprávní TVP získala licenci od regulátora KRRiT (Krajowa Rada Radiofoniii i Telewizji) pro provoz dětského kanálu TVP ABC na svém zasedání dne 5.7.2013. Podle licence půjde o specializovaný program pro děti ve věku od 4 do 12 let a jejich rodiče. Ambicí TVP je provozovat specializovaný kanál TVP ABC, který bude přinášet komplexní, bezpečnou a bezplatnou nabídku pro děti. Jeho hlavní výhodou budou vzdělávací pořady realizované ve formě učení hrou. Relace se budou skládat z programů, které zajistí komplexní rozvoj dětí a také bezpečný obsah. V nabídce stanice se objeví pořady šité na míru věku a schopností dětí.

TVP může pro nový kanál využívat svoji bohatou knihovnu pořadů. V programovém schématu stanice budou vzdělávací pořady, animované filmy pro děti, klasická pohádka na dobrou noc a seriály pro děti. V programu bude mít svoje místo také Divadlo televize pro děti.

Hlavní úlohou programové nabídky stanice bude propagace polské kultury, tradic a jazyka, realizace vlastních pořadů atp.

Program každého dne bude rozdělen do pásem podle rytmu diváků a jejich každodenních zájmů. Vysílací schéma ve všedních dnech a o víkendech bude sestaveno na pevně stanovených časech s cílem si vybudovat loajální publikum. Vysílatel odhaduje, že méně než polovina programové nabídky TVP ABC vyplní pořady TVP, druhou částí budou licencované pořady, jak národní (25%), tak i zahraniční (25%).

TVP ABC bude klást důraz na interaktivitu - od spuštění stanice bude v provozu aplikace na bázi HbbTV. V plánu je také vytvoření stránek s archívem pořadů a také umístění cenných vzdělávacích her pro různé věkové skupiny.

Program na první vysílací den

Sobota 15.02.2014
17:00 Lippy&Messy
17:05 Babcia Róża i Gryzelka / Babička Rose a Gryzelka (program pro děti)
17:15 Nela Mała Reporterka (magazín)
17:30 Kasztaniaki
17:40 Maurycy i Hawranek (animovaný seriál)
17:50 Baśnie i bajki polskie / Polské pohádky
18:05 Wirtul@ndia
18:30 Tabaluga kraj prod.Niemcy
19:00 Wieczorynka - Smerfy / Večerníček - Šmoulové (animovaný seriál, Belgie)
19:25 Miś Uszatek / Medvídek Ušáček (animovaný seriál)


19:35 Listonosz Pat
19:50 Dziwne przygody Koziołka Matołka / Podivné příhody Kozla Matolka
20:00 Masza i Niedźwiedź / Máša a medvěd
20:05 Stawiam na Tolka Banana / Dal jsem na Tolka Banana
20:40 Kamienna tajemnica / Kámen tajemstvé (seriál, Polsko, Švédsko)
21:10 Zakończenie dnia / Závěr vysílání

s využitím informací satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články