Quantcast

Prima MAX může vysílat. Má satelitní i terestrickou licenci

| Tisk

logo Společnost FTV Prima může spustit svůj pátý neplacený kanál - stanici s názvem Prima MAX. Regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na posledním zasedání udělil žadateli licenci pro terestrické, satelitní vysílání a pro zvláštní přenosové systémy (internet).

Prima MAX je název další stanice FTV Prima. Její provozovatel již má licence pro digitální terestrické vysílání (DVB-T), satelitní šíření (DVB-S/DVB-S2) a distribuci obsahu na internetu (prima-max.iprima.cz a play.iprima.cz). Diváci pozemní televizi najdou stanici v celoplošném multiplexu 3 u společnosti Czech Digital Group (CDG) na pozici, kterou nyní využívají některé regionální stanice.



Podle licenčních podmínek bude Prima MAX tématický program zaměřený na dramatickou tvorbu mimoevropské, zejména severoamerické provenience. Stanice bude vysílat především filmy, seriály, různé formáty reality show. Všechny 3 licence platí 12 let pro území České republiky. Stanice bude vysílat v češtině a denně minimálně 15 hodin, maximálně 24 hodin.

FTV Prima v současné době provozuje plnoformátový kanál TV Prima, mužský program Prima COOL, ženský Prima LOVE a dokumentární stanici Prima ZOOM. Dále provozuje video portál Prima PLAY. Ještě letos se rodina televizních kanálů FTV Prima rozšíří o dvě nové stanice - vedle zmíněné Prima MAX také o komediální stanici Prima Comedy Central. Projekt vzniká ve spolupráci s americkým koncernem Viacom International Media Network (VIMN). Stanice Prima Comedy Central se objeví v celoplošné síti 4 u operátora Digital Broadcasting (DB).

redakce





Reklama




Vybrané články