Quantcast

ANGA COM 2017 - novinky z dílny VU+ a AB CryptoBox

| Tisk

V německém Kolíně nad Rýnem na výstavě ANGA COM 2017 přední slovenský distributor satelitní techniky slovenská firma AB-COM, s.r.o. představila horké novinky ze světa satelitní techniky. Letošní výstava ANGA COM se koná ve dnech 30.5. až 1.6.2017.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Anga COM 2017

Právě dnes v první den výstavy oficiální distributor značky VU+ firma AB-COM, s.r.o. představila dva zbrusu nové UHD satelitní přijímače označené jako VU+ UNO 4K SE a VU+ Zero 4K. Oba přijímače podporují 4K rozlišení s kodekem HEVC.

VU+ UNO 4K SE

VU+ UNO 4K SE je pokračovatelem velmi oblíbeného modelu VU+ UNO 4K. Oproti tomuto modelu přináší VU+ UNO 4K SE navíc 2,4“ LCD displej včetně funkce Mini TV a možnost vložení pevného disku o velikosti 2,5“ do výměnného šuplíku, který se nachází na zadní straně přijímače.


obrázek

▲ Obr č. 2 - VU+ Uno 4K SE, přední panel

Srdcem přijímače je dvoujádrový procesor s taktovací frekvencí 1,7 GHz a výkonem 12000 DMIPS. Tak jako u modelu VU+ UNO 4K, tak i zde bude k dispozici jeden vyměnitelný tuner. Výrobce VU+ zde přichází s novým satelitním FBC duálním tunerem (8 demodulátorů), který bude schopen přijímat signály v normách DVB-S, DVB-S2 a nově také v DVB-S2X.

Tento nový satelitní FBC dual tuner bude možné použít také v předchozích 4K modelech VU+ UNO 4K a VU+ Ultimo 4K.


obrázek

▲ Obr č. 3 - VU+ Uno 4K, zadní panel

Výrobce VU+ je tak první na světě, který aplikoval do FBC (Full Band Capture) tuneru možnost příjmu programů v normě DVB-S2X. Paměť RAM DDR4 je o velikosti 2GB a flash paměť eMMC má velikost 4GB. K dispozici jsou dva superrychlé USB 3.0 porty a nově také vstup HDMI IN. Přijímač tak jako jeho starší bratříček VU+ UNO 4K podporuje funkci transcoding.
Samozřejmě, že nechybí jedna čtečka vestavěného univerzálního dekodéru a jeden slot pro vložení dekódovacích modulů.

VU+ zároveň přichází s novým duálním tunerem pro příjem pozemního digitálního vysílání v normě DVB-Ta DVB-T2, který bude možné použít v 4K modelech VU+ UNO 4K SE, VU+ UNO 4K a VU+ Ultimo 4K. Dalším novinkou je FBC kabelový tuner, který bude také možné použít ve výše uvedených 4K modelech VU+.

VU+ Zero 4K

Druhým novým UHD satelitním přijímačem je model VU+ Zero 4K. VU+ tento přijímač označuje jako „The True UHD Zapper“. Jedná se o satelitní UHD přijímač s jedním vestavěným tunerem a to buď satelitním, který bude moci přijímat programy nejen v normách DVB-S, DVB-S2, ale také nově v normě DVB-S2X nebo bude v přijímači osazen tuner pro příjem digitální pozemní televize DVB-T/T2 a digitální kabelové televize DVB-C.


obrázek

▲ Obr č. 4 - VU+ Zero 4K, přední panel

Srdcem přijímače je dvoujádrový procesor s výkonem 7000 DMIPS. Pamět RAM DDR4 je o velikosti 1GB a flash paměť eMMC má velikost 4GB. Opět nebude chybět jedna čtečka vestavěného dekodéru, ale také i CI slot pro vložení dekódovacího modulu.


obrázek

▲ Obr č. 5 - VU+ Zero 4K, zadní panel

Oba přijímače budou podporovat technologii HDR10/HLG. Z dílny VU+ zde byl ještě představen USB dongle Bluetooth pro přijímače VU+, aby bylo, je možné ovládat novým luxusním dálkovým ovladačem, který právě pracuje v režimu Bluetooth.


obrázek

▲ Obr č. 6 - Dual DVB-S2X FBC tuner

AB CryptoBox SMART

Další novinku, kterou firma AB-COM, s.r.o. na výstavě představila je zbrusu nový satelitní přijímač AB CryptoBox SMART. Jedná se o jednotunerový satelitní přijímač se zabudovaným licencovaný dekodérem Irdeto pro příjem satelitní televize Skylink. Výrobce nyní odlaďuje software, aby získal certifikát Skylink Ready podle nejnovější technické specifikace.


obrázek



▲ Obr č. 7 - AB Cryptobox Smart, přední panel


obrázek

▲ Obr č. 8 - AB Cryptobox Smart, zadní panel

Samozřejmostí tak bude funkce FastScan pro rychlé automatické vyhledávání programů satelitní televize Skylink včetně funkce detekce domovského transpondéru M7.

Jakmile se novinky postupně objeví na trhu, tak opět na webu parabola.cz budou pro čtenáře k dispozici podrobné recenze těchto výrobků.

P.R. článek
AB-COM, s.r.o.





Reklama




Vybrané články