Quantcast

TechniSat SONATA 1 - Ultra HD přijímač se špičkovým soundbarem

| Tisk

V dnešní recenzi Vám představím poslední novinku z dílny německé firmy TechniSat Digital GmbH, která nese označení SONATA 1. Nejedná se o pouhý luxusní UHD přijímač, který umožňuje příjem satelitního, pozemního a kabelového televizního vysílání, ale tento přijímač má v sobě zabudovaný špičkový soundbar (zvukovou lištu) vyvinutý firmou ELAC.


obrázek

▲ Obr č. 1 - TechniSat SONATA 1 v domácnosti (foto výrobce)

A aby to nebylo všechno, přijímač umožňuje přijímat i digitální rádia v normě DAB+.

Zařízení je tak určeno pro ty nejnáročnější zákazníky, kteří vyžadují, aby jejich přijímač byl multimediálním centrem domácnosti. Existuje mnoho LCD/OLED televizorů, které poskytují perfektní obraz, ale postrádají prvotřídní kvalitu zvukového doprovodu.


obrázek

▲ Obr č. 2 - TechniSat SONATA 1, přední panel (foto výrobce)

A zde nastupuje TechniSat SONATA 1 se svým vlastním soundbarem od takové audio špičky v oboru jako je firma ELAC. Cena zařízení je sice vysoká, ale hned na začátku musím říci, že pro fajnšmekry se skutečně oplatí, protože zvukové provedení soundbaru je opravdu na špičkové úrovni. A to vše v kombinaci s brilantním obrazovým výstupem, který je u TechniSatu samozřejmostí.

Přijímač má k dispozici několik vestavěných tunerů. Jsou zde dva satelitní tunery pro příjem programů v normě DVB-S/S2, dvojitý kombinovaný tuner pro příjem digitálního pozemního digitálního vysílání v normě DVB-T/T2 a digitálního kabelové vysílání v normě DVB-C.

SONATA 1 umožňuje příjem SD, HD a UHD programů v kompresi MPEG-2, MPEG-4/H.264 a v HEVC/H.265. Přijímač je schopen pracovat ve video rozlišení až 2160p (tzv.4K) a umožňuje upscaling (přepočítání obrazu) SD/HD programů do rozlišení 4K.


obrázek

▲ Obr č. 3 - TechniSat SONATA 1, zadní panel (foto výrobce)

Software přijímačů TechniSat obsahuje funkci FastScan pro satelitního operátora Skylink CZ/SK. Tato funkce umožňuje rychlé naladění všech programů satelitní televize Skylink s tím, že při jakékoliv změně je nabídka programů při startu přijímače aktualizována.

Přijímač kupodivu nemá vestavěný žádný dekodér, kde jsem u TechniSatu očekával minimálně Conax nebo kombinaci Conax/Nagravision. Jsou zde k dispozici dva CI+ sloty pro vložení libovolných dekódovacích modulů.

Ethernet je k dispozici o rychlosti 1 Gbps, navíc je v přijímači vestavěný i WI-FI adaptér dle normy 802.11n a/b/g (2,4 GHz / 5 GHz) s rychlostí do 300 MBit/s a Bluetooth adaptér verze 2.1.


obrázek

▲ Obr č. 4 - TechniSat SONATA 1, pohled z boku (foto výrobce)

Přijímač umožňuje nahrávání na vestavěný pevný disk, externí USB pevný disk, SD/MMC kartu nebo flash disk a samozřejmě na NAS. K dispozici jsou i multimediální funkce. Multimediální přehrávač dokáže přehrát řadu AV formátů. Nechybí ani funkce UPnP, webový prohlížeč, Youtube přehrávač, internetová rádia, podpora pro hybridní televizní vysílání HbbTV a funkce HDMI CEC (současné ovládání přijímače a TV).

S přijímačem je možno komunikovat také pomocí smartphonu nebo tabletu.

Popis přijímače

Přijímač se dodává v černém provedení s rozměry 101 x 7,2 x 17,5 cm (Š x V x H). Rozměry jsou skutečně robustní a to díky vestavěnému soundbaru. Váha přístroje je cca 8,5 kg. Přednímu panelu dominuje pěkný 16-místný VFD Matrix display, který nám zobrazuje názvy programů, čas a další údaje z menu přijímače.


obrázek

▲ Obr č. 5 - TechniSat SONATA 1, umístění SONATA1 a dalších repro soustav (foto výrobce)

Dále zde najdete tlačítka pro základní obsluhu přijímače, jeden USB 3.0 port, čtečku karet SD/MMC a konektor jack pro připojení sluchátek.

Na zadní straně přístroje nalezneme dva F konektory označené jako LNB 1 a LNB 2 (vstupy satelitních tunerů), IEC konektor (vstup dvojitého hybridního tuneru), dva analogové audio cinch výstupní konektory (pro připojení zadních repro soustav), konektor cinch pro připojení subwoofer reproduktoru, dále je zde optický S/PDIF konektor a dva porty USB 3.0.

Konektory HDMI zde nalezneme hned dva, jeden výstupní konektor HDMI s ARC a HDCP 2.2 pro připojení televizoru a druhý vstupní HDMI konektor pro připojení externího zdroje AV signálu. Nechybí ani síťové rozhraní Ethernet 1 Gbit/s, konektor jack pro připojení DAB+ antény a konektor pro připojení přijímače k napájení 230V.


obrázek

▲ Obr č. 6 - TechniSat SONATA 1, info lišta

Nakonec zde najdeme ještě slot, do kterého se vkládá výměnný rámeček, do kterého vložíte váš pevný disk o rozměrech 2,5“ (disk není součástí přístroje).

Zajímavé je provedení soundbaru (zvukové lišty). Výkonný zesilovač napájí čtyři širokopásmové reproduktory o výkonu 4 x 15 W. Přijímač je učen pro umístění pod televizor na speciální držák stojanu nebo je ho možné umístit na stolek, anebo může byt umístěný pomocí držáku na stěnu místnosti.
Součástí balení je také manuál v němčině a češtině, HDMI kabel a napájecí kabel.

Příjem programů a chování přijímače

V přijímači jsem měl tovární firmware 2.79.0.2 (4024b). K dispozici byl online nový software 2.79.0.3 (4096b), který jsem do přijímače nainstaloval. Aktualizace trvala něco málo přes minutu. Úvodní průvodce instalací se prakticky u TechniSatu nemění. Je jednoduchý a zákazníci si na něj už zvykli.


obrázek

▲ Obr č. 7 - TechniSat SONATA 1, EPG (SFI)

V nastavovacím průvodci při prvním zapnutí přístroje zvolíte, zda chcete nainstalovat programy satelitní televize Skylink pomocí funkce FastScan nebo tuto funkci nebudete používat a programy si naladíte ručně.

Naladěné programy pomocí funkce FastScan však není možné editovat a jsou uloženy ve zvláštním oblíbeném seznamu „Skylink Česko“. Programy se samozřejmě nachází i v hlavním seznamu, kde máte možnost si je seřadit podle vlastního uvážení.

Pokud si pomocí automatického průvodce laděním necháte vyhledat i pozemní digitální programy, tak ty se Vám umístí do hlavního seznamu a dojde tak k promíchání satelitních a pozemních programů. To mi moc nevyhovovalo, takže jsem se rozhodl všechny programy smazat a zapnul jsem v přijímači znovu automatické ladění. Jakmile se programy naladily, přijímač se dotázal jak tyto program uložit, použil jsem druhou volbu „automatické připojení“.


obrázek

▲ Obr č. 8 - TechniSat SONATA 1, seznam programů

Poté již byly všechny programy z pozemního televizního vysílání umístěny na konci hlavního seznamu programů.

Rádio programy z nabídky FastScanu se uloží do oblíbeného seznamu nazvaného „Internet radio“, název je špatně zvolen, správně zde by měl být např. „Skylink Česko“. Některé položky v menu nejsou zatím přeloženy do češtiny, zejména ty nové, které doposud u přijímačů TechniSat nebyly použity.

Přijímač umožňuje uložit do paměti 9999 programů. Přepínání programů je do cca 2-3 sec.


obrázek

▲ Obr č. 9 - TechniSat SONATA 1, hlavní menu

Samozřejmostí je podpora protokolu DiseqC 1.0, 1.2, 1.3 (USALS) a Unicable. Tradičně chybí podpora DiseqC 1.1.

Kvalita obrazu a zvuku je excelentní. Zvuk si můžete zvolit buď ze svého vlastního televizoru nebo ze soundbaru přijímače. Vestavené širokopásmové reproduktory o výkonu 4 x 15 W poskytují autentický a bohatý zvuk i při nízkých hlasitostech. Pro maximální prostorovost zvuku je možné rozšíření o subwoofer a zadní reproduktory. Samozřejmostí je podpora Dolby Digital, Dolby Prologic II a HDMI ARC (Audio Return Channel).

Ze zvukového podání soundbaru přijímače jsem byl opravdu nadšený. Prostě tohle je ELAC a je to slyšet. Vše lze pohodlně nastavit v menu přijímače, je zde k dispozici audio ekvalizér a několik přednastavených scén (Standard, Film, Hudba, Jazyk). Osobně mi nejvíce vyhovovalo zvukové schéma „Film“.


obrázek

▲ Obr č. 10 - TechniSat SONATA 1, manuální vyhledávání programů

Soundbar pracuje v režimu Doby Digital 3.0. Pokud by si chtěl uživatel zvukový pocit ještě vylepšit a zvýšit maximálně prostorovost zvuku, tak po připojení zadních reproduktorů (výrobce doporučuje typ AUDIOMASTER RS 1 dostanete Dolby Digital 5.0.

A nakonec když připojíte (drátově nebo bezdrátově) subwoofer reproduktor (výrobce doporučuje typ AUDIOMASTER SW 150, který vám zprostředkuje dokonale přesné a hluboké basy, tak dostáváte Doby Digital 5.1.

Přijímač umožňuje upscalování SD/HD programů do rozlišení 4K. Díky upscalingu přístroje na 2160p mají tak SD i HD programy na 4K televizoru mnohem lepší obraz.


obrázek

▲ Obr č. 11 - TechniSat SONATA 1, automatické vyhledávání programů

Nejprve se podíváme na satelitní část přijímače. Praktickými testy jsem ověřoval rozsah ladění symbol rate SR a tuner přijímače byl schopen vyhledat programy v plném rozsahu symbolových rychlostí SR 1-45 Msym/s a to v obou normách DVB-S i DVB-S2 (QPSK + 8PSK).

Nebyl problém ani s příjmem velmi vysokých SR 45 Msym/s, typickým příkladem je vysílaní ruské placené televize MTS na družici ABS 2A na pozici 75° východně. Síla a kvalita signálu je u přijímačů TechniSat zobrazována proužkovým ukazatelem a v decibelech a nechybí ani možnost zobrazení podrobných technických parametrů vysílaného programu.

Citlivost/selektivita použitého satelitního tuneru je výborná, takže není problém s naladěním transpondérů, které jsou slabší. Pozitivně jsem vyzkoušel příjem britské BBC na družici Astra 2 na pozici 28,2° východně, kde je v našich podmínkách již příjem obtížnější.


obrázek

▲ Obr č. 12 - TechniSat SONATA 1, konfigurace paraboly

Dálkové ovládání je ve stříbrném provedení a jeho směrovost je velmi široká. TechniSat si vždy potrpěl na kvalitně provedené dálkové ovládání. Ale přeci jen tlačítek je tam dost a ve spodní části jsou již menší, proto výrobce nabízí i zjednodušené dálkové ovládání TechniSat ISIZAPPER Universal vhodné zejména pro seniory.

Dále jsem se zaměřil na příjem digitálních pozemních programů. Přijímač naladil všechny programy v normách DVB-T a v DVB-T2, které jsou v mé lokalitě dostupné. Naladil jsem tak i přechodové multiplexy v DVB-T2 a to multiplex č.11 a č.12, které provozuje společnost ČRa a multiplex č.13, který provozuje společnost Digital Brodcasting s.r.o.

V přechodovém multiplexu č.11 vysílají v HD kvalitě v kompresi HEVC všechny programy České televize. Obrazová kvalita je zde vynikající. Přijímač také naladil rakouský multiplex A v DVB-T2, který je již v mé lokalitě na hranici příjmu.


obrázek

▲ Obr č. 13 - TechniSat SONATA 1, měření signálu

Rakouská televize ORF zde používá zvukovou stopu v normě Dolby Digital+, která pracovala bez problémů. SONATA 1 umožňuje naladit TV nabídku z pozemních DVB-T/T2 vysílačů i nabídku kabelového operátora DVB-C současně.

Zvuková stopa se ukládá na danou předvolbu, nastavení levého nebo pravého audio kanálu na předvolbu není možné. Titulky nelze uložit na předvolbu, nicméně v menu lze aktivovat výchozí položku pro titulky na češtinu.

Informační lišta obsahuje informace o běžícím a následném programu. Podrobné informace o pořadu nejsou nikterak oříznuty. Informace jsou pěkně čitelné a jsou umístěny přes celou šířku obrazovky. Pěkně velké čitelné písmo, prostě TechniSat.


obrázek

▲ Obr č. 14 - TechniSat SONATA 1, ekvalizér

Elektronický programový průvodce byl a je v podání firmy TechniSat vynikající. K dispozici je zobrazovací režim s několika programy a událostmi na časové ose, tak i režim kdy je zobrazen jediný program a události na několik dnů dopředu.

Tyto EPG data přijímač dokáže uložit do paměti (funkce tzv. programový deník), stačí jen tuto funkci načasovat. České a slovenské znaky se na programech Skylink zobrazovaly v pořádku. Na programech freeSAT společnosti UPC DTH a na programech satelitní televize Nová DIGI TV se podrobné informace o pořadech zobrazovaly také v pořádku.

Dokonce si přijímač bez problémů poradil se zobrazením azbuky v EPG na ruských kanálech satelitních operátorů Trikolor TV (36° východně) a MTS TV (75° východně) a i na displeji byla azbuka s názvy programů perfektní.

V EPG lze také vyhledávat podle klíčového slova. Přijímač umí zobrazit EPG až na 7 dní dopředu, pokud je provider vysílá. Přijímač má vestavěný i OSD teletext s pamětí na 1000 stran. České a slovenské znaky se zobrazují v pořádku včetně diakritiky na velkých písmenech.


obrázek

▲ Obr č. 15 - TechniSat SONATA 1, nastavení reproduktorů

Multimédia

Multimediální přehrávač si poradil s přehráváním souborů avi, divx, xvid, mov, mkv, m2ts, ts, mpg, mp4 a wmv. Soubory flv přehrát nešlo. Protože přijímač podporuje kodek HEVC/H.265, tak lze přehrát videa s tímto kodekem do rozlišení 4K. Samozřejmě záleží na jakém video a audio kodeku je soubor vytvořen. Tedy ne všechny soubory přehrajete úspěšně.

Zpracování AAC audio stop bylo bez potíží. Audio HE-AAC bylo bez problémů (zkoušeno na rádiích Českého rozhlasu). Také audio Dolby Digital+ (E-AC3) zvládnul přijímač bez potíží zpracovat (testováno na polském hudebním programu „4Fun Gold Hits“ na družici Hot Bird, kde se na tomto programu používá druhá audio stopa právě v Dolby Digital+).

Přijímač umí rovněž zobrazit fotografie ve formátu JPEG, BMP nebo GIF a přehrát hudbu ve formátu WAV nebo MP3. DTS audio není podporováno. Přijímač si také bez problému poradil s testovacím MKV souborem „Samsung Demo Oceanic“ 1080p s vysokým datovým tokem 40 Mbps. Testovací soubory s vyššími datovými toky než 40 Mbps již byly trhané.


obrázek

▲ Obr č. 16 - TechniSat SONATA 1, režim zvuku soundbaru

K dispozici je přehrávač videí Youtube, pracuje bez problémů včetně přehrávání VEVO videí. K dispozici je webový prohlížeč HTML5.

Hybridní televizní vysílání HbbTV jsem odzkoušel na programech České televize, Prima, Nova a Kinosvět. Pohyb v HbbTV je svižný, reakce okamžité. Funkci HbbTV lze úplně deaktivovat v menu přijímače, dokonce lze HbbTV vypnout nebo zapnout na konkrétním programu.

Funkce PIP (obraz v obraze) pracuje v režimu 2 x HD, 2 x SD, 1 x SD a 1 x HD, 1 x UHD a 1 x HD (SD). Není možné pouze zobrazit dva UHD kanály současně, zde přijímač napíše hlášení na obrazovce, že tento režim není podporován.


obrázek

▲ Obr č. 17 - TechniSat SONATA 1, souborový prohlížeč

Samozřejmostí je možnost aktivace UPnP media serveru. Přijímač má v sobě zabudovaný twonky server na portu 9100, takže se bez problému do přijímače připojíte z PC pomocí webového prohlížeče, odezva byla velmi dobrá. V menu přístroje najdete i dvě aplikace určené pro komunikace s chytrým telefonem nebo tabletem.

Přes server TechniSatu zvaný ISIO Live, se dostanete také k rádio stanicím na internetu a do řady dalších video a audio databází. Samozřejmě ne vše je funkční i s ohledem na geoblokaci u některých materiálů.


obrázek

▲ Obr č. 18 - TechniSat SONATA 1, záznamy na HDD

V přijímači je integrovaný WI-FI adaptér dle normy 802.11n a/b/g (2,4 GHz / 5 GHz) s rychlostí do 300 MBit/s a také Bluetooth adaptér verze 2.1 + EDR / 4.2 (BLE).

Nahrávání, spolupráce s externími zařízeními v síti

Do přijímače lze vestavět pevný disk 2,5“ a to do výměnného rámečku, který se zasouvá do slotu na zadním panelu přístroje. Odpadají jakékoliv šroubky, protože pevný disk se do rámečku jen zaklapne.

Pro účely testování jsem zvolil SSD pevný disk WD Blue 3D NAND SSD s kapacitou 1TB. Výrobce doporučuje používat pevný disk TechniSat StreamStore 100


obrázek

▲ Obr č. 19 - TechniSat SONATA 1, obraz v obraze

Nahrávat lze samozřejmě na externí USB pevný disk, na flash disk, na SD/MMC kartu anebo na NAS (síťové uložiště).

Formátování disku lze provést přímo přijímačem a zvolíte si, jakým souborovým systémem to má být provedeno, k dispozici jsou souborové systémy FAT32, TSD, NTFS ,EXT3, HFS a HFS+. Pro přijímače TechniSat se doporučuje souborový systém TSD, který nemá žádné omezení. Např. souborový systém NTFS má omezení, že nelze použít střihové funkce TechniSatu.

Můžete nahrávat dva kódované programy současně a na třetí se dívat se záznamu z disku. Přijímač má k dispozici dva satelitní tunery, takže při jejich osazení můžete nahrávat ze dvou různých transpondérů současně. Takto lze použít i funkci PIP, kde můžeme sledovat současně dva kódované programy z různých transpondérů, podmínkou je však použití dvou dekódovacích modulů.


obrázek

▲ Obr č. 20 - TechniSat SONATA 1, HbbTV ČT - iVysílání

Samozřejmě můžete využít i dvojitý hybridní tuner, tedy můžete současně nahrávat jeden program ze satelitu a jeden program z pozemního digitálního vysílání, nebo současně nahrávat dva programy ze dvou různých pozemních multiplexů.

Přijímač také podporuje funkci time shift - časový posun. Vytvořené nahrávky jsou s příponou „ts“ a obsahují video, všechny audio kanály a data (teletext, titulky). Nahrávky jsou v nekódovaném tvaru a lze je přenášet a přehrávat v PC.

K dispozici jsou také střihové funkce a lze je aplikovat u libovolné nahrávky včetně záznamů z UHD programů. Převíjení záznamů je možné v rychlostech 4x, 16x, 64x a po 10 minutových skocích. V záznamech můžeme vytvářet záložky pro snadnější pozdější vyhledávání.


obrázek

▲ Obr č. 21 - TechniSat SONATA 1, podmíněný přístup - moduly Viaccess Orca Skylink a Nagra DIGI TV

Spolupráce s CI+ sloty

Přijímač nemá vestavěný žádný dekodér, jsou zde k dispozici dva CI+ 1.3 sloty pro vložení libovolných dekódovacích modulů. Některé kombinace dekódovacích modulů ale nemusí fungovat zcela korektně.

Úspěšně jsem otestoval dekódovací moduly Technisat TechniCryt IR CI+ (výrobce SmarDTV a Neotion) a modul Neotion DUAL Irdeto s vloženou kartou M7 Irdeto Skylink. Dále jsem vyzkoušel modul Irdeto CI+ od firmy SMIT. Všechny moduly pracovaly bez potíží a dekódovaly to, co měly podle předplatného na dekódovací kartě Skylink.

U přijímačů TechniSat platí, že pokud chcete nahrávat ze dvou kódovaných programů z různých transpondérů (např. ČT1 HD a STV1 HD z nabídky Skylink), tak musíte mít v přijímači vložené dva dekódovací moduly s dekódovacími kartami. Pokud chcete současně nahrávat dva programy z jednoho transpondéru (např. Nova HD a Prima HD z nabídky Skylink), tak Vám postačí jeden modul, ale ten musí podporovat funkci dualdecrypt.

Všechny moduly TechniSat Irdeto CI+ podporují funkci dualdecrypt. Dále jsem vyzkoušel dekódovací CI+ modul Skylink Viaccess CAM701 s integrovanou „kartou“ Skylink. I tento modul pracoval s přijímačem bez problémů a to včetně funkce dualdecrypt.

Dále jsem vyzkoušel CI+ modul DIGI Nagra pro satelitní platformu Nová DIGI SK provozovanou společností DIGI Slovakia. Modul pracoval bez problému včetně možnosti zadávání PINu u pořadů s věkovým omezením. Nutno ale upozornit, že tento PIN si přijímač nezapamatuje a je nutno ho zadávat stále znovu. Tento modul podporuje také funkci dualdecrypt.


obrázek

▲ Obr č. 22 - TechniSat SONATA 1, YouTube přehrávač

Dále byl testován dekódovací modul Panaccess Magnet TV (od firmy C-Kur i od firmy SMIT) pro příjem slovenské satelitní platformy Magnet TV na družici Hispasat na pozici 30° západně. Dekódování programů z nabídky Magnet TV bylo naprosto bezproblémové. Modul Panaccess C-Kur podporuje také funkci dualdecrypt.

V menu přijímače je i funkce „Dodatečné dekódování CI“. Ve výchozím stavu je vypnuta. Tato funkce má umožňovat, že budete moci nahrávat i z programů, na které nemáte v daném okamžiku přítomný dekódovací modul s kartou.

Nicméně zde je třeba být velmi opatrný, abyste nahrávku byli schopni také později dekódovat. Satelitní operátoři z bezpečnostních důvodů často mění tzv. operační klíče a pak je použití této metody dodatečného dekódování značně riskantní.

Za upozornění jistě stojí, že TechniSat má oficiální licenci CI+, kde sběrnice je v provedení 1.3 a u některých dekódovacích modulů, které používají zahraniční satelitní operátoři, se můžete setkat s různými restrikcemi ze strany operátora. Týká se to např. dekódovacího modulu Nagravision pro příjem německé platformy HD+.

Tyto moduly CI+ nejsou zpětně kompatibilní s rozhraním CI, takže použití v CI+ slotu je bezpodmínečně nutné. Naštěstí u nás používaných dekódovacích modulů pro příjem našich satelitních operátorů Skylink, freeSAT, Nová Digi TV, Antik Sat a Magnet TV se to netýká. Tyto moduly žádná omezení ze strany satelitních operátorů nemají.


obrázek

▲ Obr č. 23 - TechniSat SONATA 1, konfigurace systému

Pro zajímavost jsem vyzkoušel CI+ modul DRE-Crypt ruského satelitního operátora Trikolor TV, kde je omezení, že nahrávky jsou šifrované a nelze je přehrávat v PC, sledovat je můžete na přijímači pouze maximálně 90 minut od jejich pořízení. Poté právo na užívání nahrávky vyprší a přijímač vás o tom řádně informuje.

Díky použité sběrnici CI+ můžete používat i dekódovací modul Fransat Neotion CI+ pro příjem francouzských programů z nabídky Fransat na družici Eutelsat 5 West A na pozici 5° západně. Nahrávky jsou samozřejmě šifrované a nelze je přehrávat v PC. Alespoň ale nejste časově omezeni v přehrávání na samotném přijímači.

Závěr

TechniSat SONATA 1 je zajímavá kombinace Ultra HD přijímače a excelentní zvukové lišty (soundbaru) od firmy ELAC. Přijímač má dva satelitní tunery, dvojitý hybridní tuner pro příjem digitálního pozemního a kabelového vysílání a tuner pro příjem digitálního rozhlasového vysílání v normě DAB+.



Pevný disk pro nahrávání programů se jednoduše vloží do výměnného rámečku. Jednoduchá obsluha je doplněná brilantním obrazem a zvukem díky soundbaru s širokopásmové reproduktory o výkonu 4 x 15 W, které poskytují autentický a bohatý zvuk i při nízkých hlasitostech.

Přijímač disponuje celou řadou funkcí jako je HbbTV, Youtube přehrávačem, webovým prohlížečem a je zde možná i komunikace s chytrým telefonem nebo tabletem.
Autorizovaný dovozce těchto přijímačů firma Omko Digital, a.s. nabízí tento přijímač svým obchodním partnerům i koncovým zákazníkům buď přímo v jejich kamenných prodejnách, nebo prostřednictvím e-shopu:

* TechniSat SONATA 1, 4K Ultra HD, zvuk 4x15W ELAC, černý

Doporučená maloobchodní cena: 25990,- CZK s DPH

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články