Quantcast

Antik Sat: Arena Sport 1 v HD kvalitě

| Tisk

logo Slovenský satelitní operátor Antik Sat dnes 1.3.2019 zpřístupnil sportovní program Arena Sport 1 v HD kvalitě svým zákazníkům ze satelitu Eutelsat 16A na pozici 16° východně. Jedná se tak o další nový HD program v nabídce Antik SAT.

Po nedávném překlopení 12 programů z SD do HD rozlišení je to další krok ke zkvalitnění nabídky Antik SAT, kterou provozuje košický telekomunikační operátor Antik Telecom.

Program Arena Sport 1 HD je na družici Eutelsat 16A sdílen s dalším slovenským operátorem Orange TV a je tak zakódován systémem Irdeto a nově také Conax pro potřeby Antik SAT.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Příjem programu Arena Sport 1 z paketu Antik Sat

Arena Sport 1 HD využívá kompresi MPEG-4 a je šířen v HD rozlišení 1920x1080i. Kvalita obrazu je vynikající. Celkový počet HD programů šířených pro zákazníky slovenské satelitní platformy Antik SAT se tak zvýšil na 40 programů.

V případě interaktivních satelitních přijímačů Antik MINI 3S (3ST) a NANO 3S se program objeví automaticky a je k dispozici jak přes satelit, tak nově přes IPTV distribuci. Aktualizace programů probíhá automaticky v ranních hodinách, proto doporučuji provést aktualizaci ručně pomocí nabídky z menu - „Obnova zdrojov“, tak jako jsem dnes udělal já sám.

Druhou možností aktualizace programů je restartovat přijímač.

logo Pokud zákazník operátora Antik SAT vlastní satelitní přijímač AB CryptoBox 700HD (750HD, 752HD) dojde k naladění nového programu Arena Sport 1 HD také automaticky a nabídka programů se tak rozšíří o další HD program. Aby se Vám program objevil okamžitě, opět doporučuji provést aktualizaci ručně přes menu přijímače a spustit funkci Auto FastScan.

Majitelé CA modulů Conax s dekódovací kartou Antik SAT nebo zákazníci provozující službu Antik SAT na svém vlastním satelitním přijímači musí program Arena Sport 1 HD naladit ručně na následujících parametrech:

technické parametry

satelit: Eutelsat 16A (16°E)
frekvence: 11,366 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK



Tento kanál bude po celý měsíc březen (od 01.03.2019 do 31.03.2019) dostupný jako PROMO ochutnávka pro všechny zákazníky služby Antik SAT, tedy bez ohledu na předplacený balíček včetně základního balíčku „Pre začiatok“, který lze pořídit za pouhých 0,99 € měsíčně.

Od 01.04.2019 bude tento program dostupný pro zákazníky všech balíčků („Domáca pohoda“, „Rodinná zábava“ a „Všetko čo potrebuješ“) kromě základního balíčku „Pre začiatok“.

V minulých dnech byl přidán do IPTV nabídky operátora Antik Telecom také český program Televize Seznam.cz, ten je k dispozici i zákazníkům služby Antik SAT pokud používají interaktivní satelitní přijímače Antik MINI 3S (3ST) a NANO 3S připojené k internetu.

Antik Sat využívá kapacity na satelitu Eutelsat 16A (16°E). Programy jsou zakódované systémem Conax.

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články