Quantcast

Skylink: Zvýšení zabezpečení kódování Irdeto u dalšího programu

| Tisk

logo Provozovatel satelitní televize Skylink, společnost M7 Group, nadále pokračuje ve zvyšování zabezpečení svých programů proti neautorizovanému příjmu.

Operátor nastavil zvýšené zabezpečení kódování Irdeto u programu Insight UHD, který je dostupný z družice Astra 1 na pozici 19,2° východně. Je to tak již druhý program po módním kanále Fashion One 4K, kde je zvýšené zabezpečení nastaveno.

Přístup k programu Insight UHD mají zákazníci satelitní televize Skylink, kteří mají příjem programů z družice Astra 1 a jsou zároveň abonenti balíčku Smart nebo balíčků vyšších Multi, Kombi nebo Komplet.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Rodina sleduje nabídku operátora platformy Skylink (foto: M7 Group)

Někteří zákazníci však nyní mohou vidět pouze černou obrazovku, i když jsou pro příjem UHD programů vybaveni, protože na tomto programu je na vysílací straně nastaveno zvýšené zabezpečení kódovacího systému Irdeto. Tato situace nastává u satelitních UHD přijímačů s necertifikovaným, tzv. universálním dekodérem, ve kterém je vložena karta Skylink Irdeto.

Satelitní operátor Skylink dlouhodobě upozorňuje prodejce, aby se vyvarovali prodejů satelitních přijímačů pouze s vestavěným universálním dekodérem (bez CI slotu) a nabízeli je pro příjem satelitní televize Skylink. Nespokojený zákazník by se tak měl obracet přímo na svého prodejce.

Příjem programů Skylink je garantovaný pouze na zařízeních nesoucí logo „Skylink READY“. To jsou satelitní přijímače s vestavěným dekodérem Irdeto nebo dekódovací moduly Irdeto, které mohou být vložené do CI slotu libovolného satelitního přijímače nebo do CI slotu televizoru.



Pro bezproblémový příjem programů v UHD kvalitě je nutné používat dekódovací modul Irdeto Skylink READY nebo druhou možností je použití bezkartového dekódovacího modulu Viaccess CAM701. Provozovatel satelitní televize Skylink bude ve zvyšování zabezpečení svých programů nadále pokračovat.

Článek vzniknul ve spolupráci se společností M7 Group, která je provozovatelem satelitní televize Skylink.

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články